copii · descoperă Chișinăul · program

Provocarea Verii 2021

Ediția din acest an al programului „Provocarea verii” a purtat genericul „Citește și descoperă Chișinăul” și a fost consacrată celor 585 de ani de la prima atestare a orașului. Biblioeca noastră s-a încadrat activ în desfășurarea acestui util și atractiv program. Cei 67 de participanți înscriși timp de 40 de zile au descoperit Chișinăul în lung și lat prin lecturi , jocuri distractive, rebusuri, prezentări, curiozități, clipuri video, excursii.

Unul din componentele de bază a provocării a fos așa numitul Turnir al Lecturii, axat pe principiile funcționale ale citirii. Copiii au fost ghidați prin joc și alte forme distractive și interactive să citească contra cronometru  timp de circa 20 de minute. Performanțele fiecărui cititor s-au înregistrat în grila de autoevaluare  Fișă-cronometru.  La finalul fiecărei runde cititorilor li s-au acordat Certificate cu includerea numărului de minute citite și pe bune. Din motiv că, într-adevăr copiii au citit cu interes și responsabilitate. Au preferat micii exploratori cărțile de la editurile Arthur, Pontos care cuprind cele mai diverse colectii pentru cititori noștri. Minutele de lectură s-au axat și pe enciclopediile din diferite domenii, și pe poveștile cu tâlc, și pe operele scriitorilor români, (Ion Creangă, M. Eminescu, A. Donici, A. Mateevici etc.) și pe istorioarele lui Păcală și Tândală și pe colecția Povești de peste mări și țări etc. Fiecare zi a săptămânii a fost unică în felul său și a avut o tematică anumită legată de orașul Chișinău. Prin diferite tehnici de lectură împreună cu copiii verii am descoperit stema, imnul, primarii, atracțiile turistice, străzile, sectoarele, personalitățile, flora și fauna orașului.

Descoperirea și explorarea orașului a oferit micilor chișinăuieni oportunitatea de cunoastere a orașului. Am făcut excursii prin parcul Valea Trandafirilor, admirând frumusețea naturii! Aleea Clasicilor i-a uimit pe copii prin numeropasele busturi instalate, prin verdeață și culoare. De asemenea am vizitat Clopotnita si Catedrala Nasterea Maicii Domnului, Scuarul Mihai Eminescu și Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu, Teatrul Național M. Eminescu și monumentul Serghei Lazo, parcurile și străzile sectorului Botanica etc.

Biblioteca în această vară a fost transformată într-un laborator de lectură, explorare, joc, creativitate, zâmbete și emoții de neuitat. „Așteptăm cu nerăbdare vara următoare”, ne-au mărturisit la finele programului copiii orașului Chișinău.

Impactul:

Citește – 40 activități

Descoperă – 80 activități

Copii înscriși – 67

Frecvența – 617

Zile – 40 , Ore – 120

Testimoniale: Video – 12, Scrise – 59

Postări pe facebook – 76

Youtube – 12

Flicker – 25

Instagram – 40

Blog – 3

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s