Activităţi · creativitate

Charles Aznavour – star internațional

Interpretul, compozitorul și actorul Charles Aznavour a fost unul dintre cei mai simpatizați și mai longevivi cântăreți francezi. A avut mulți fani în multe țări ale lumii. A apăruy în peste 60 de filme și a compus 1000 de cântece.

Născut într-o familie de emigranți armeni din Paris, a fost foarte atașat de comunitatea armeană. În urma cutremurului ce a răvășit Armenia în 1988, pune bazele unei dundații cu scopul de a ajuta zonele sinistrate.

Charles Aznavour la zece ani joacă mici roluri într-un teatru din Paris. După ce, în 1942 îl întâlnește pe pianistul Pierre Roche, cariera sa ia o altă întorsătură. Împreună, formează un duo de succes, care a durat opt ani.

Peste câțiva ani a fost remarcat de celebra Edith Piaf, căreia i-au plăcut mult cântecele tânărului interpret. L-a rugat să compună pentru dânsa și astfel a început o frumoasă colaborare și o strânsă prietenie. Însă, peste câțiva ani, Aznavur a decis să compună pentru el și să facă o carieră solo. Grea încercare pentru un tânăr cu un fizic nu prea arătos, fiind mic de statură, scund și cu nasul mare… Însă ambiția și tenacitatea l-au adus pe culmile gloriei.

În 1956 a avut un recital în sala Olympia. Piesa „Sur ma vie ” a devenit un șlagăr. Au urmat altele, la fel cu mare priză la public, astfel la 36 de ani devine deja un adevărat star, iar piesele sale sunt fredonate de melomanii din lumea întreagă.

În 1963 pleacă în SUA, unde prezintă un recitalde succes în sala Carnegie Hall din New York. A fost primit cu aplauze de publicul american și cu multă căldură de către presă. Au urmat multe alte turnee în diferite țări. A vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.. A avut o frumoasă colaborare cu mai mulți artiști. A cântat împreună pe marile scene cu Nana Mouskouri, Mireille Mathieu.

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s