Activităţi

La răscruce de anotimpuri

Eu astăzi mă întorc acasă –
Să-mi revăd copilăria,
S-alerg prin câmpuri cu flori
Să culeg din câmpuri păpădia.

  La răscruce de anotimpuri… de vârste…de trăiri, sentimente, căutări. Aşa e tinereţea – frumoasă, dar şi cu incertitudini. E perioada când vrei să zbori, să atingi culmi de neatins.  E perioada celor mai frumoase vise. Tânăra Marina Damaschin a avut  un vis, care iată s-a realizat! A scos o carte de versuri intitulată „La răscruce de anotimpuri”. Lansarea  cărţii a avut loc la 15 februarie, la care au   fost invitaţi personalităţi de seamă din arta scrisului: Dumitru Crudu, Dumitru Mircea, Vitalie Răileanu, Valerian Ciobanu, Elena Leah ( redactor – artistic revista Noi), Ion Anton (redactor – şef ziarul Florile Dalbe), Lica Movilă ( reporter Florile Dalbe), profesori, lectori universitari, bibliotecari, studenţi, elevi, ba chair şi preşcolari.
 Nu au  lipsit nici „Picăturile poetice”  ale cenaclului cu acelaşi generic, moderatoarea căruia este autoarea cărţii. 
S-au recitat versuri, s-a vorbit cu drag despre autoare şi cartea proaspăt apărută. Versurile poetei sunt pline de dragoste faţă de  ţară, sat, primii fiori, natură, copilărie, mamă – fiinţa cea mai sfântă, căreia i-au fost dedicate cele mai frumoase versuri. 
Pe umerii tăi –  destinul meu,
De care tu ai grijă mereu
Pe umerii tăi – o viaţa întreagă,
De-aceea, măicuţă, îmi eşti cea mai dragă. 
 Laude au fost aduse nu doar autoarei, dar şi mamei Veronica, care a venit să fie alături de fiică cu toată dragostea de mamă şi nu numai – bucatele alese ne-au îndulcit şi ne-au ridicat buna dispoziţie.
Invitaţii au venit cu laude, sugestii, critici, recomandări, sfaturi. S-a menţionat că placheta de versuri oglindeşte sufletul neliniştit al unei tinere în care se simte pe deplin simbolismul bacovian şi minulesciasn.  Este o carte ce păstrează suflul tradiţionlist. 
A fost o atmosferă plină de poezie, flori şi tinereţe, o atmosferă în care tinerele talente din ţara noastră pot fi promovate pe deplin.  
La sfârşitul activităţii i-am dorit autoarei multă inspiraţie, realizări frumoase, putere pentru a  merge pe drumul poeziei şi cât mai multe vise împlinite!

 Trăiesc între bine şi rău,
între vis şi realitate,
între alb şi negru,
între trecut şi viitor,
între adevăr şi minciună,
viaţa e o furtună.
(M. Damaschin)

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s