Activităţi

Miracolul copilăriei sub cuşma lui Guguţă

Cuşma lui Guguţă îi adună sub căciula sa pe micii noştri cititori şi în anul 2013, proclamat Anul lui Spiridon Vangheli.  Deoarece cărţile şi eroii Domniei sale se bucură de o largă popularitate pe toate meridianele Pământului. Guguţă, Guguţa, Ciuboţel şi alte personaje de data aceasta s-au împrietenit cu elevii gimnaziului Nicolae Costin, care se pregătesc minuţios de concursul literar dedicat scriitorului.
Nu a rămas nici o „Ispravă”, nici un „Prieten”, nici o „Colibă albastră” şi nici o „Carte de citire şi gândire” pe rafturi… Toate sunt împrumutate, lecturate, analizate, ba chiar şi ilustrate. După spusele scriitorului Nicolae Dabija „Cărţile lui Vagheli sunt ca nişte corăbii care scot copiii în larg, ca să se întoarce apoi după alţi copii.
O altă calitate a cărţilor semnate de Spiridon Vangheli este frumuseţea, plasticitatea şi bogăţia limbii…Opera marelui scriitor este un manual se română din care copiii noştri, ca şi din opera genialului humuleştean, învaţă să vorbească, să simtă şi să cugete româneşte. ( Gr. Vieru)
 
Sperăm că activitatea dată le-a insuflat participanţilor un firicel de dragoste şi respect faţă de limba maternă de tradiţiile  şi obiceiurile poporului românesc.
Dar ce fel de cuşmă fermecată fără surprize ? Desigur surprize au fost. Au rămas şi pentru voi, dragi cititori.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s