Serviciul modern „Ungherașul psihologului”, implementat în anul 2020, oferă utilizatorilor oportunități de autocunoaștere și de cunoaștere a lumii înconjurătoare într-o atmosferă creativă, ludică, interesantă și productivă. În cadrul ședințelor realizate teoria se îmbină cu practica prin discuții în grup și individuale, jocuri de logică și interactive, diverse teste de personalitate, de inteligență, de aptitudini etc.


Serviciul are ca scop dezvoltarea abilităților de autocunoaștere, de comunicare și de lucru în echipă.
Obiectivele sunt îndreptate spre formarea deprinderilor de autoreglare a emoţiilor, comportamentului, realizarea consilierii individuale cu utilizatorii, cultivarea valorilor, precum respectul, toleranța, empatia, recunoștința etc.
Serviciul e realizat în parteneriat cu:
– Gimnaziul „Nicolae H. Costin”
– Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”
– Centrul de Creație pentru Copii „Luceafărul”


Impactul este unul benefic: copii instruiți, părinți mulțumiți, bunici implicați.
- Elevi – 184
- Părinți – 24
- Profesori – 12
- Persoane în etate – 15
Impresiile participanților denotă faptul că serviciul este util comunității chișinăuiene.
„Serviciul Ungherașul psihologului m-a provocat să-mi pun mintea la contribuție prin diferite jocuri de logică, lecturi individuale, teste de autocunoaștere. Toate acestea mi-au cultivat valori ca bunătatea, prietenia, onestitatea. Bibliotecarele mi-au devenit bune prietene și mă bucură atmosfera pe care o mențin și emoțiile pozitive pe care mi le transmit.”
(Nicoleta Odotiuc, cititoare fidelă a bibliotecii)
„Mulțumesc bibliotecarilor, pentru că au găsit cheița către sufletul copilului meu. Participând la diverse activități instructiv-educative din cadrul serviciului Ungherașul psihologului, Maxim a devenit un copil mai sociabil, mai deschis și a căpătat mai multă încredere în sine.”
(Irina Cojocari, părinte)
Participanții sunt încântați de ungheraș, dând dovadă de curiozitate atât față de serviciu, cât și față de activitățile desfășurate.
Nu ratați șansa, dragi cititori, de a participa la ședințele din cadrul serviciului, unde teoria se îmbină cu practica prin discuții în grup și individuale, jocuri de logică și interactive, diverse teste de autocunoaștere, de personalitate, de inteligență etc.
Ședințele au loc de două ori pe lună: a doua și a treia zi de luni din lună, ora 15.00.
Vă așteptăm cu drag!