Activităţi · copii · psihologie · servicii

Serviciul „Ungherașul psihologului”

Serviciu „Ungherașul psihologului” are drep scop formarea abilităților de comunicare, de adaptare, de evitare a conflictelor, dezvoltarea personală, formarea competențelor de a lucra în echipă.

În cadrul ședințelor serviciului ”Ungherașul psihologului” teoria se îmbină cu practica prin discuții în grup și individuale, jocuri de logică și interactive, diverse teste de autocunoaștere, de personalitate, de inteligență, de aptitudini ș.a. Solicitanții serviciului pot fi elevi, părinți, profesori.

Stima de sine, școala, părinții, presiunile sociale și alte subiecte prezintă un interes extraordinar pentru psihologii care doresc să-i ajute pe copii să se dezvolte în moduri sănătoase și adecvate. Copilul de azi va deveni adultul de mâine. Dezvoltarea emoțională, socială și fizică a copiilor are un efect direct asupra adulților în care aceștia se vor transforma. Astfel, înțelegerea nevoii de a investi în dezvoltarea copiilor de la vârste fragede este foarte importantă pentru ca evoluția lor emoțională să fie armonioasă și să conducă la adulți echilibrați, împliniți, fără derapaje emoționale majore.

Din acest considerent, ne-am propus să realizăm activități cu următoarele tematici: ,,Hai să ne cunoaștem”, autocunoașterea, teste de personalitate (teste de temperament, de caracter, de aptitudini), teste de inteligență și de aptitudini, jocuri de rol, jocuri de logică, jocurile interactive. De asemenea, beneficiarii pot apela la consiliere individuală în caz de necesitate.

Este esențial pentru un copil să își dezvolte curiozitatea și încrederea în sine, să exploreze, să își asume riscuri, să-și dezvolte abilitatea de a lua decizii, să poată gestiona propriile emoții, deoarece dezvoltarea emoțională, socială și fizică sănătoasă din timpul copilăriei influențează puternic evoluția generală ulterioară.

Participanții sunt încântați de ungheraș, dând dovadă de curiozitate atât față de serviciu, cât și față de activitățile desfășurate.
Nu ratați șansa, dragi cititori, de a participa la ședințele din cadrul serviciului.

Ședințele au loc de două ori pe lună; a doua și a patra zi de luni din lună, ora 15.00.

Vă așteptăm cu drag!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s