copii · impresii · O călătorie prin Chișinău · program

Provocarea Verii continuă

Vă propunem, dragi prieteni, să continuăm gândurile și impresiile următoarelor zile ale Provocării Verii! (6, 7, 8, 9, 10)

Au fost la fel de minunate ca și cele precedente!

Ziua 6. Străzi, bulevarde, piețe

Chiar de luni împreună cu „cireșelele” verii am făcut o călătorie imaginară prin Chișinău, explorând străzile și bulevardele orașului. Cu ajutorul testului interactiv copiii au aflat care este cea mai lungă stradă, lungimea celei mai scurte străzi, câte parcuri sunt în oraș, unde se află monumentul Cărții în Chișinău etc. Ne-a mai venit în ajutor în descoperirea orașului atât jocul educațional „În drum spre casă”, cât și prezentarea video „Chișinău-orașul meu”.Înviorarea a avut un farmec deosebit, din motiv, că am organizat-o la Centrul pentru Copii și Tineret „Sparta”, de care ne leagă o frumoasă colaborare. Sincere mulțumiri aducem directorului, doamnei Irina Barabaș, pentru ghidare și prezentarea serviciilor moderne. Turnirul Lecturii a fost axat pe opera nemuritoare a scriitorului omagiat Vasile Alecsandri. (200 ani de la naștere) Ce ne va aduce oare ziua de marți a Provocării?

Ziua 7. Străzile sectorului

E vară! E Provocare! E marți! A venit momentul să descoperim strada Bibliotecii! Ce mai bucurie pentru toți! Și înviorarea a fost la pas mai grăbit, și Turnul Lecturii realizat la timp! Înarmați cu voie bună și curiozitate am pornit la drum! Iată-ne în fața Direcției Asistenței Sociale, iată-ne transmitem mesaje de mulțumire oamenilor în halate albe de la Centrul de Familie nr. 1, iată-ne suntem la liceul „Iulia Hasdeu”, de care ne leagă o frumoasă colaborare, iată-ne…. ne-a prins ploița! Dar ce e o ploaie de vară când suntem mulți, uniți și dornici de a descoperi strada „N. Titulescu”? Ba nu, nu doar strada, ci un Chișinău întreg?

Ziua 8. Cunoaștem personalitățile chișinăuiene

Chișinăul are o mulțime de personalități, ce ne duc faima în întreaga lume. În a 8-a zi a Provocării le-am descoperit mai aprofundat prin întrebări și răspunsuri, prin testul interactiv „Cunoști personalitățile chișinăuiene?”, prin „Copacul cu Valori”, etc. Turnirul Lecturii a fost axat pe operele marilor scriitori Grigore Vieru și Spiridon Vangheli. Iar Centrul pentru Copii și Tineret „Sparta” a fost gazda atelierului de creație cu genericul „Chișinău, te iubim”, unde micii artiști au înșirat pe foaie sentimentele ce le nutresc față de orașul natal. Jocurile disractive i-au înveselit de-a binelea pe jucători și totodată le-au dezvoltat spiritul de echipă. Microfonul cu mesaje a fost „cireșica” zilei! Cireșica grupului „Cireșel”! Sună frumos, nu-i așa?

Ziua 9. Flora și fauna Chișinăului

În a 9-a zi a Provocării descoperim flora și fauna orașului Chișinău! Fiți de acord, avem un oraș cu floră și faună extrem de surprinzătoare și bogată. Am admirat (virtual) în lung și-n lat Grădina Botanică din Chișinău – locul pitoresc cu un aranjament plăcut și o diversitate de specii de plante. Apoi, echipându-ne cu cele necesare (lupă, telescop) am explorat grădina Bibliotecii! Cele văzute și auzite au fost înșirate pe foaie în cadrul atelierului de pictură. Copiilor le place și să exploreze și să deseneze! Iar surpriza zilei a fost oaspetele nostru patruped, Cuzea 🙂

„ Dragi copii, iubiți șI ocrotiți păsările și animalele!”, i-a rugat în limba sa motănească pisoiul.

Ziua 10. Orașul care inspiră

Iată că am ajuns în a 10-a zi a programului „Provocarea Verii”!

10 zile provocatoare! (am demonstrat că suntem un grup care poate face față provocărilor)

10 zile de lectură! (20 de minute de lectură individuală în fiecare zi, fiecăre copil împicat în „Turnirul Lecturii” a primit câte un certificat cu includerea numărului de minute citite)

10 zile de explorare! (am explorat Chișinăul în lung si-n lat)

10 zile de distracție! (ce fel de vară fără distracție)

„Am avut 10 zile fantastice! Ne place Provocarea Verii! Venim și în runda 2, 3, și 4”, – fericiți zic Copiii Chișinăului!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s