biblioteca · copii · servicii

Gângurile unei Biblioteci

E minunat să fii o Bibliotecă

E ultima zi a anului 2020. Am emoții la sfârșit  de an…  Îmi i-au de pe fotoliu șalul în pătrățele, o i-au pe Matilda în brațe și mă fac colăcel în jurul bradului frumos împodobit. Mă simt bine, e și firesc, unde poate fi mai bine decât axasă?  Torsul lent al pisicii și luminițele sclipitoare ale bradului mă fac să-mi adun  gândurile de pe parcursul întregului an. Ce am reușit? Ce nu? De cine mi-a fost dor? Ce vreau să i-au cu mine în 2021 și ce nu? Ce vise am? O sumedenie de întrebări și o sumedenie de răspunsuri..

Dar să  le i-au pe rând.

Am reușit  în pofida pandemiei să-ni mențin serviciile moderne, programele, proiectele utile ,variate și atractive.

Am reușit să-mi mențin creativitatea, fie în realizarea unei expoziții originale, fie în cadrul unor concursuri organizate de BM, fie în cadrul serviciului prestat  De mână cu creativitatea  fie  în decorarea spațiului sau a grădinii.

Am reușit să-mi mențin echipa sănătoasă și unită. Fiecărui membru îi mulțumesc în parte  și-i spun sincer că este unic.

 Am reușit să-mi loializez cititorii âtât tradițional cât și virtual și să-mi fac alții noi.  Mă bucură mult acest lucru. Pentru  că  pentru ei activez, ei sunt bogăția mea.

Am reușit să-mi mențin grădina înflorită și îngrijită. Cu astfel de bibliotecări-grădinari, altfel nici nu se putea.

Am reușit să cresc profesional, participând la diverse instruiri. Platforma ZOOm ne-a unit și  demonstrat că putem învăța și de la distanță, să fie doar dorință.

Am reușit să-mi păstrez simțul umorului, jocul ludic,  ghidușia, culoarea și buna dispoziție.

Am dus  în acest multe doruri. Dorul spațiului plin de  cititori, al întâlnirilor cu scriitorii, dorul forfotei, râsului, gălăgiei, al îmbrățișărilor, emoțiilor de cânva… Tare mi-a fost dor de toate aceste „bunuri”

 Ce vreau să i-au cu mine în noul an? Răspund , ce am bun și frumos. Reese că TOT (vedeți că am simțul umorului)

Vreau în continuare să s prosper, să livrez, să dărui, să împărtăsesc,  să experimentez, să,  să ofer. Că până la urmă asta este menirea unei Biblioteci!

La ce visez? Vizez la lucruri firești – să scăpăm de această  pandemie care ne-a dat peste cap atâtea planuri, visez să fie  toată lumea sănătoasă, pentru că nu exista in viata nimic mai bun ca sanatatea. Lucrul acesta l-am conșteintezat, în deosebi, în anul care trece.

Și atunci, dacă vom fi sănătoși, cu siguranță le vom realiza cu brio pe toate, cred și sper eu, o bibliotecă mică, dar cu suflet mare pe nume Biblioteca Nicolae Titulescu.

La mulți ani, dragii mei cititori și prieteni!  

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s