artă · atelier de creaţie · citate · expoziţii

Săptămâna Științei

Masca sunt eu

Procesul descoperirii ştiinţifice este, de fapt, un zbor continuu al uimirii.

(Albert Einstein)

Plină de lucruri uimitoate a fost „Săptămâna Științei”, care s-a desfășurat la BM „B. P. Hasdeu” în perioada 9-13 noiembrieși, care a care oferit chișinăuienilor, maturi, tineri și copii, oportunitatea să cunoască știința într-un mod atractiv printr-un șir de activități interesante și inovative. Fiindcă trăim timpuri în care masca a devenit a doua noastră față fiecare zi din săptămâna a avut un slogan referitor la cuvâtul mască:

Masca în medicină – Sloganul: „MASCA la MICROSCOP”

Masca în teatru, cinema și muzică – Sloganul „ALTE MĂŞTI, ACEEAŞI SCENĂ”

MASCA în artele plastice – Sloganul „ÎN CĂUTAREA … MĂȘTII PIERDUTE”

MASCA în literatură și în alte științe socioumane. Sloganul: „TEXTUL… CA MASCĂ”

MASCA în alte domenii ale științei, științe naturale și exacte; științe inginerești și tehnologice, științe reale; științe agricole etc. – Sloganul: „UNEALTA… CA MASCĂ”

Timp de 5 zile biblioteca noastră a oferit ateliere de creație online, master class-uri, expoziții de carte transpuse în diverse aplicații care aduc pe paginile lor simbolul măștii, expoziții de măști reale, prezentări ale cărților din domeniul dramaturgiei, istoriei artelor, la fel ale profilului caracterelor din diverse spectacole, filme (care ascund după mască destine, caractere, emoții), puzzle cu măștile eroilor din copilărie etc. S-au prins în hora dansului și măsca apicultorului (apicultorul Ion Șontea), masca medicinală (medicul Raisa Olaru), masca actorului (actrița ), masca artistului (interpteta Cătălina Rusu și dansatoarea Natalia Duminică). A întrat în joc și Ziarul „Natura”, care luându-l partener de dans pe gardul grădinii bibliotecii s-a prins în „Hora” cu remedii din medicina naturii, ce ne ajută să ne întărim imunitatea organismului față de virusul COVID-19. Deasemenea, au fost identificate o mulțime de surse bibliografice referitoare la masca utilizată în diferite domenii. Nu au lipsit nici evenimentele profesionale la subiectul respectiv.

Săptămâna Științei a fost una colorată, atractivă și utilă comunității chișinăuiene.

În ultima zi din cadrul Horei, noi, cei de la filiala N. Titulescu, ne-am scos măștile și am rămas noi însine, bibliotecari pasionați și cu drag de bibliotecă. Dar pentru a ne proteja sănătatea purtăm în continuare mască medicinală.

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s