Bătălia cărților · copii · familie

Bătălia cărților: „Ne vedem în cosmos, prieteni!” de Jack Kheng

Cartea de debut a lui Kack Cheng „Ne vedem în cosmos, prieteni!” ne întroduce într-o atmosferă prietenoasă, plină de optimimism al lui Alex. Un băiat inteligent, îndrăgostit de totr ce este legat de cosmos, rachete, zboruri spațiale, membru al Societății Planetare din localitate.

La cei unsprezece ani ai săi, cunoaște multe din domeniul astronomiei. Este admiratorul savantului Carl Sagan, care a contribuit la trimiterea în spațiul cosmic a sondelor Voyager 1 și 2 și a pus în ele un Disc de Aur, cu tot soiul de sunete de pe planeta noastră.

Alex, la rândul său, ia parte la festivalul rachetelor din New Mexico și face înregistrări pe iPod pentru „ființele inteligente de la milioane de ani-lumină depărtare, ca să-și facă o părere despre oameni de pe planeta Pământ. ” Într-un fel continuă opera dn. Sagan: „De vreme ce puteți deja auzi pe Discul de Aur bătăile inimii și undele cerebrale ale unei femei îndrăgostite, pot să înregistrezi și eu pe acest iPod de Aur sunetele unui BĂRBAT îndrăgostit.” (pag. 21)

După eșecul de la festivalul rachetelor, Alex nu se dă bătut. Continuă să facă înregistrări audio pentru cei din spațiul cosmic și se hotărăște ca și la anul să vină la festival cu o nouă rachetă.

Dar până atunci îl preocupă problemele de familie, e în căutarea tatălui, care a murit într-un accident când el avea 3 ani. Dar mai există o speranță de căutare și Alex nu vrea s-o rateze. E fericit să o găsească pe sora lui vitregă – Terra.

Cu cât Alex află mai multe despre familia sa, cu atât se întreabă ce este de fapt o familie? O familie înseamnă mult când știi să-i prețuești pe cei pe care îi ai alături.

„Ne vedem în cosmos, prieteni!” este o carte despre marea dorință a unui copil de a avea o familie, prieteni și cunoștințe despre întreg Universul.

Vă rugăm să citiți această carte – un exemplu de curaj pentru a avea O FAMILIE.

Cheng, Jack Ne vedem în cosmos, prieteni! – București, 2018. – 350 p.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s