Aniversări · scriitori

Claudia Partole – scriitoarea cu suflet de copil

Claudia Partole este o scriitoare a confesiunii. Fie că se adresează cititorului în versuri, fie că îi atrage atenţia cu istorii pline de dramatism din viaţa de zi cu zi a oamenilor, autoarea îşi identifică propriul eu cu eul liric sau cu eul narator şi îşi lasă gândurile, impresiile, emoţiile să se materializeze în texte ce îi dezvăluie cele mai tainice ascunzişuri ale sufletului sau ale minţii.
Versurile Claudiei Partole ne îndeamnă spre descătuşare, regenerare a binelui, tandreţei, spre sentimente profunde şi acţiuni bine chibzuite. Autoarea e foarte sinceră cu cititorul: îi destăinuie durerile, bucuriile cunoaşterii prin profunde subtilităţi. Din poeziile ei noua generaţie va învăţa a iubi, a suferi, a ierta, a cugeta asupra sensului vieţii.
Zidite spre suflet ca un invizibil pod, scrierele Claudiei Partole încolţesc şi dau rod, propunându-ne o succesiune de catrene nobil inspirate şi subtil caligrafiate. Dânsa scrie în mod natural, aşa cum gândeşte, aşa cum respiră sau strânge la piept o fiinţă dragă…
Și fiind dat faptul că este luna iunie, luna în care Claudia Partole își sărbătorește ziua de naștere, biblioteca „Nicolae Titulescu” îi aduce un omagiu. Dorim să vă prezentăm câteva superbe opere a acestei îndrăgite autoare, care se găsesc pe rafturile bibliotecii noastre.

Cartea ”Floarea iubirii”

Este o poveste interesantă. Cei mici pot învăța lucruri minunate din această carte. Și anume: să iubești, să nu permiți răbufnirea conflictelor, care pot apărea de la un robinet defectat, adica de la nimicuri, să permiți iubirii să crească în suflet ca o floare de primăvară.
Fără să vreau, şoptesc: „Suiram! Floarea iubirii a înflorit!” Toţi terreştrii casei mă privesc ca pe-un căzut din lună. În schimb, cei de pe Arret cred că se bucură: mesajul lor de pace a ajuns pe Terra şi de-acum încolo nu va mai fi niciun fel de război!

Învață de la toate


Ce înseamnă pentru tine dragostea față de Pământ și de Natură? Dacă mai ești stăpânul visurilor tale, e minunat. Înaripează-le! Încearcă, mai întâi, să visezi că ai un tren (o insulă a ta), pe care trebuie să crești și să cultivi de toate. Cu ce vei începe? Imaginează-ți totul și, într-o bună zi, chiar le vei avea, așa cum le-ai dorit. Visele noastre se realizează! De-am avea răbdare suficientă și încredere…
Începe, deci, cu dragostea față de toate și învață de la toate”.
Asta ne îndeamnă Claudia Partole să facem.

Grăbește-te încet

Grăbește-te încet de Claudia Partole reprezintă o carte în care autoarea a adunat basmele copilăriei, a născocit jocuri și ghicitori, a urzit cuvinte, țesându-le în vers, iar ca să amuze micii cititori, scriitoarea a mărturisit propriile năzbâtii. Grăbește-te încet! – o povață înțeleaptă, verificată de stră-străbunii noștri latini, care în acele vremuri suna în felul următor: Festina lente!

Bună dimineața, dimineață

Cartea Bună dimineața, dimineață! de Claudia Partole a fost lansată la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret 2015, unde a obținut Premiul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”. Volumul adună versuri frumoase, însoțite de ilustrații deosebite, și se adresează celor mai mici dintre cititori.
„Bună dimineața, dimineață
– Bună diminața, dimineață!
– Bine te-am găsit, copil cuminte!
Știu că vrei să crești mare
Și-am să te cresc-de aici
Până la soare-asfinte.”


Are mama fată mare

Cartea Are mama fată mare a fost declarată „cea mai bună carte pentru copii a anului 1992”.
Inima
„Omul are-o inimă
Cică, e la fiecare
Cam cât pumnul lui de mare
Mică e, da-n ea încape
Toți și tot ce ți-e mai drag”.

Lola cea frumoasă

Lola, o pisică drăgălaşă, dar cu uşoare aere de vedetă, trece prin mai multe aventuri care o emoţionează puternic. Stresul îi trece rapid, dar, în schimb, îşi face o mulţime de prieteni. Aceştia o surprind plăcut – vin cu toţii la ziua ei de naştere. Citeşte cartea, s-ar putea să fii invitat şi tu la petrecerea dată de Lola. 

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s