anotimpuri · citate · creativitate

Minunile naturii – Florile

„Florile sunt simboluri frumoase ale naturii, prin care ne arată cât de mult ne iubeşte”. ( Goethe )

În tradiția noastră populară, luna Mai este luna florilor. Aceasta transformă câmpul și grădinile în adevărate oaze de frumusețe și culoare, rupte parcă din poveste.

Florile sunt de mult timp admirate și folosite de oameni pentru a înfrumuseța grădinile, casele, sărbătorile, dar, de asemenea, ca obiecte de romantism, ritual, medicină și ca o sursă de hrană.

O floare are nevoie de iubire, de căldură, de dragoste. O floare simte și poate reacționa. O floare este foarte delicată și gingașă. O floare ne poate face viața mai frumoasă.

Florile oferă vieții noastre mult mai mult decât frumusețe și miresme îmbietoare. Ele, la fel ca copacii, au un rol esențial în eliminarea dioxidului de carbon și a toxinelor din atmosfera. Pe lânga asta, florile hrănesc foarte multe animale și insecte.

Florile prin frumusețea, originalitatea formelor și culorilor lor ne uimesc și ne încântă. Toate calitățile pe care natura le atribuie florilor le fac să fie miraculoase, unice și nemaipomenit de frumoase. Le iubim pentru că înseamnă viață, bucurie și speranță, pentru că transmit emoții și trezesc pasiuni, pentru cǎ florile sunt cuvinte nerostite. Ele sunt prezente ȋn cele mai importante momente ale vietii noastre. Florile simbolizează prietenia, dragostea, compasiunea, ne fac să fim mai buni, mai aproape de natură. Ele poartǎ semnificații complexe, astfel simplu gest de a oferi o floare este echivalentul a o mie de cuvinte.

Florile ne aduc zâmbetul pe buze și bucuria ȋn suflet.

Iubim luna Mai pentru toate frumusețile pe care le aduce cu ea: abundenţă de flori, parfum de liliac, de narcise, de lalele, de lăcrămioare, mult soare, cậmpuri pline de verde proaspăt! Vǎ dorim o primǎvară fericită și plină de flori!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s