copii · Joc de masă · program

În drum spre casă

Biblioteca Nicolae Titulescu încă din anul 2019 a început un nou program de securitate. Programul ” Drumul spre casă” este destinat copiilor de vârstă școlară mică și are drept scop dezvoltarea rezilienței și cultivarea deprinderilor comportamentale pentru depășirea situațiilor potențial periculoase.

Acest program educațional urmărește un șir de obiective pentru stimularea gândirii critice a copiilor, orientarea lor spre a identifica soluții optime în posibile situații de risc, dezvoltarea capacităților de a identifica situații potențial periculoase, evaluarea primară a modului de gândire al copiilor, dar și sporirea sentimentului de securitate și încredre în forțele proprii.

Programul dat a apărut în cadrul proiectului ”Protecția copiilor împotriva abuzului, neglijării, exploatării și traficului printr-un sistem consolidat și funcțional”, implementat de Centru Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, cu suportul Fundației OAK. Se bazează pe jocul de masă ”În drum spre casă”, creat de Centru de securitate al copiilor SAUGAUS VAIKO CENTRAS din Lituania, și adaptat în Republica Moldova de Centrul Național de Prevenire a Abuzului fașă de Copii.

În cadrul bibliotecii am desfășurat ședințe la acest subiect, astfel împreună cu copiii am vorbit despre persoanele de încredere, care sunt efectele consumului de substanțe stupefiante, înțelegerea diferențelor dintre oamenii necunoscuți, străini, siguranța în traficul rutier. Datorită jocului captivant am discutat și analizat toate cartonașele propuse, astfel dând raspuns la  diverse întrebări și abordând fiecare problemă în parte. Utilizatorii și-au stabilit un șir de reguli pe care trebuie să le respecte atunci când parcurg drumul spre casă, dar și în general au recunoscut că au început a fi mai prudenți cu persoanele necunoscute și suspicioase.

Drumul spre casă nu a luat încă sfârșit, vă așteptăm să-l parcurgem împreună!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s