colecții · expoziţii

Cartea de căpătâi a micilor curioși

Recent biblioteca Nicolae Titulescu s-a îmbogățit cu enciclopedii pentru copii de vârsta 7-10 ani, colecția Cartea de căpătâi a micilor curioși conține peste 200 de întrebări, pentru a afla și mai multe răspunsuri la toate întrebarile „De ce?” despre viața de zi cu zi! Conține 4 teme separatoare: arta și istorie, viața de zi cu zi, capul și picioarele, Terra și spațiul cosmic cu ilustrații amuzante.

Spune-mi Așa Deci!
Spune-mi Așa deci! Lucrarea trateaza patru teme: animale mici si mari, trucuri, corpul omenesc, știința. Cum a fost inventat cuptorul cu microunde, care animal are cel mai puternic strigăt, ce se întâmplă dacă plangem în spațiul cosmic, cu ce viteză îți crește părul, cum se verifică rezistența parbrizelor de avion sunt doar câteva dintre întrebările la care micii curioși vor afla raspunsurile.

Spune-mi câte?
Această carte oferă răspuns la peste 200 de întrebări pe care orice copil şi le pune şi la care părinţii nu ştiu întotdeauna să ofere o explicaţie.
Conține 4 teme separatoare: arta și istorie, viața de zi cu zi, capul și picioarele, Terra și spațiul cosmic cu ilustrații amuzante.

Spune-mi! Cum se face?

O enciclopedie frumos ilustrată cuprinzând raspunsurile la peste 200 de curiozități pe care le au copiii, structurate pe patru teme: corpul omenesc, activitățile cotidiene, cultura generală, animalele și natura.

Cum merge mașina, cum spală săpunul murdăria, cum se produce ciocolata, cum se face o carte, cum funcționează pianul, cum își țese păianjenul pânza sunt doar câteva dintre întrebările la care micii curioși vor afla răspunsurile. Acestea sunt simple și concise și sunt însoțite de ilustrații amuzante. În plus, cartea conține o mulțime de autocolante!

Spune-mi! Despre Egiptul antic! 

Lucrarea trateaza patru teme: istoria Egiptului Antic, comorile faraonilor, zeii si religia, viața cotidiana.

De ce egiptenii adorau Nilul, ce inseamna cuvantul „obelisc”, de ce mumiile au maști, oare toți egiptenii stiau să citească, cine a spart nasul Sfinxului, cine era Horus, de ce egiptenii antici sunt desenați din profil sunt doar câteva dintre întrebările la care micii curioși vor afla răspunsurile. Acestea sunt simple și concise și sunt însoțite de ilustrații amuzante.

Colecția vă așteaptă, dragi cititori.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s