Bătălia cărților · impresii de lectură

Impresii de lectură: „Un bărbat pe nume Ove”, de Fredrik Backman

Ove este un bărbat de cincizeci și nouă de ani, morocănos, dar căruia îi place ca lucrurile să fie așa cum trebuie. Regulile sunt reguli, deci trebuie respectate! Consideră că nu trebuie să existe excepții si toată lumea ar trebui să se supună. Ove este un bărbat muncitor. Nu a lipsit niciodată de la muncă, nu a fost niciodată bolnav și a condus mereu aceeași marcă de mașini. Multe lucruri nu i se par normale și nu ezită să își spună părerea. Ove a rămas văduv în urmă cu șase luni. El a vrut încă de pe atunci să se sinucidă pentru a fi alături de soția lui, dar știa că pur și simplu nu se face! Dacă toți s-ar sinucide așa când li se năzare, cine ar mai merge la muncă? Așa obișnuia să gândească Ove…

După ce a fost disponibilizat, Ove își poate duce planul până la capăt. Și-a oprit abonamentul la ziar și la telefon și are de gând să se sinucidă în timpul zilei, pentru a nu rămâne aprins vreun bec și să consume multă electricitate. Planurile îi sunt date peste cap de noii vecini care reușesc mereu să îl întrerupă, având diferite cereri și rugăminți. Ove nu era bărbatul care să cedeze rugăminților, dar pur și simplu nu suporta lucrurile făcute de mântuială. Va reuși să își îndeplinească planul? Vă invit pe voi să aflați!

Cartea este scrisă într-un mod plăcut și foarte ușor de citit. Romanul este împărțit în 39 de capitole scurte + epilog. Autorul ni-l prezintă pe Ove încă de când era doar un copil. Astfel ajungem să îl cunoaștem, să îl înțelegem și să îl îndrăgim. Un bărbat pe nume Ove este o carte amuzantă, sensibilă și minunat de induioșătoare. Dacă nu ai citit romanul, te invităm să o faci! 

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s