copii · expoziţii · impresii de lectură

Recenzie “Oraşul fiarelor” de Isabel Allende

Isabel Allende Llona este o scriitoare chiliano-americană în vârstă de 76 ani,  ce scrie în stilul realismului magic, este considerată a fi o scriitoare de succes din America Latină. Trilogia Aventurile acvilei şi a jaguarului formată din Oraşul fiarelorRegatul dragonului de aur şi Pădurea pigmeilor, a apărut la editura Humanitas, anul acesta fiind recomandată copiilor de peste 13 ani.

Oraşul fiarelor are douăzeci de capitole fiecare având câte un titlu sugestiv şi prezintă o expediţie în pădurile Amazonului în căutarea unor făpturi fabuloase, nevăzute de nimeni vreodată.

Veţi fi purtaţi în această lume magică de Alexander Cold, un băieţel de 15 ani, cu activităţi specifice vârstei lui: merge la şcoală, are o gaşcă de prieteni, îi place o fată din clasa lui, se cearta cu surorile lui, până când mama lui se îmbolnăveşte şi va fi trimis la bunica lui Kate, o bunică cel puţin spus excentrică.

Abia întorşi din Oraşul Fiarelor, Nadia şi Alexander pornesc într-o nouă călătorie magică, de data aceasta spre Regatul Interzis din munţii Himalaya. Misiunea lor: să ajungă la Dragonul de Aur, puternica statuetã-oracol ascunsă în subteranele palatului regal, înaintea unui personaj malefic numit Colecţionarul. Când, din pricina acestuia, Nadia dispare, Alex pleacă în căutarea ei, sfidând primejdiile şi provocând destinul la fiecare pas.

Nadia şi Alexander se reîntâlnesc pentru o nouă aventură, poate ultima, în Kenya, unde bate inima Africii. Sub soarele arzător, înconjurat de o reţea de credinţe şi superstiţii, trăieşte un trib care şi-a pierdut regina. Pentru a o găsi, cei doi tineri invocă forţa animalelor lor totemice, acvila şi jaguarul, petrec o noapte stranie într-un cimitir aflat la graniţa dintre lumea de aici şi cea de dincolo şi descoperă că prietenia lor s-a transformat în ceva mai puternic.

Colecți o puteți găsi deja la noi în bibliotecă. Vă așteptăm cu drag!!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s