colecții · copii

Cărți care învață copii ceea ce trăiesc

Recent biblioteca Nicolae Titulescu a fost achiziționata cu o serie de cărti pentru copii, care învaţă să desluşească tainele lumii înconjurătoare.

Copiii învață ceea ce traiesc, fiecare vers al său enunță un adevar simplu și de bun-simț despre consecințele, benefice sau nefaste, ale modelului familial în care se formează copiii. Poemul a devenit cunoscut în toată America și a fost tradus în zece limbi – inclusiv în română, o dată cu publicarea acestei cărți. Generații întregi de părinți l-au folosit drept cod de comportament în viața de familie. 
Dupa aproape jumatate de secol, Dorothy Law Nolte si Rachel Harris au dezvoltat într-o carte preceptele poemului, învățându-i pe părinți cum să le pună în practică. Avem acum la dispozitie un adevărat manual de educație pentru copii . Un manual cît se poate de accesibil datorită limbajului simplu și numeroaselor istorioare ilustrative, scris cu nesfârșita iubire și înțelegere pentru copii și cu nestrămutata încredere în natura lor bună.

V-ati întrebat vreodată de ce plângem când tăiem ceapa? Sau de ce șopârlele țopaie de parcă ar face flotări? Sau de ce frunzele își schimbă culoarea toamna?

Stați liniștiti, nu sunteți singurii. Celebrul autor de lucrări științifice și realizator de emisiuni TV de profil Jay Ingram s-a întrebat și el aceleași lucruri. După o lungă carieră în care și-a pus întrebări existențiale precum: De ce timpul pare că trece mai repede pe măsura ce înaintăm în vârstă? De ce unele vietăți își aruncă excrementele?, a sosit momentul să pună capăt acestor frământări, în cartea de față, plină de analiză și de întrospecție, dar și presărată cu numeroase observații spirituale, care se adresează cititorilor de toate vârstele, Jay Ingram ne comunică raspunsurile la întrebările care l-au frământat mult timp și care l-au făcut să-și folosească cunoștințele și imaginația.

Corpul tău este pur și simplu uimitor! Este o mașinărie care trăiește, respiră, se mișcă, mănâncă, vorbește și gândește. Corpul uman este compus din sute de oase, trilioane de celule și găzduiește miliarde de bacterii.

Să pornim într-o călătorie în jurul și în interiorul corpului uman pentru a-i afla secretele. Urmărește activitățile, puzzle-urile, labirinturile, experimentele și multe alte activități în această captivantă călătorie.

Operatiunea Au reprezinta o incursiune într-unul dintre cele mai complicate, variate și neobișnuite medii de pe planetă – Corpul omenesc. Din paginile acestei cărți puteți afla totul despre felul în care sunteți alcătuiți și în care funcționați ca ființe umane. Activități și reacții neobișnuite, cazuri medicale reale ciudate, cum „arătați” pe dinauntru și pe dinafară – le veți găsi, pe toate, în această carte! O emisiune cu același titlu se bucură de un real succes pe micul ecran. Doctori și gemeni identici, Chris si Xand van Tulleken experimentează și explorează drumul prin lumea fascinantă a medicinei și a biologiei. Cu informații amuzante și umor, energicii frați analizează modul în care funcționează corpul și demistifica spitalele pentru telespectatorii mai tineri.

Doi prieteni, șobolanul Arnie și vrabioiul Bill, se hotarăsc să construiască împreună un automobil. Ei se bucură de ajutorul de neprețuit primit de la broscoiul Christian, care le poate face rost de toate piesele de care au nevoie – așa că echipa se poate pune, veselă, pe treabă. Eroii noștri nu sunt nici niște îngeri, nici vedete ale regnului animal. Cei doi locuiesc la periferia unui oraș, printre curți vechi, ateliere auto și în apropierea unui mare cimitir de mașini. În această lume, istețimea și ironia sunt obișnuite. Pe măsură ce va înainta în poveste, în care Arnie și prietenii lui se vor confrunta cu nenumarate obstacole, care le vor îngreuna proiectul, cititorul va învăța cum se montează o mașină și felul în care aceasta funcționează. Lectura acestei cărți il va ajuta să înțeleagă mecanică motoarelor, a ambreiajelor, a frânelor, a distribuitoarelor și a multor alte componente auto.

Cine a inventat becul? Dar sateliții? Sau internetul? Sunt computerele la fel de inteligente ca oamenii? Unde am fi astăzi dacă înaintașii noștri n-ar fi descoperit cum se poate măsura timpul ori dacă n-ar fi inventat motorul cu ardere internă?

Datorită inteligenţei, creativităţii şi tenacităţii omeneşti sunt eradicate boli grave, se descoperă noi regiuni din galaxie… iar telefoanele devin pe zi ce trece mai performante. Explorează cele mai mari invenţii şi descoperiri ale lumii în paginile minunat ilustrate ale acestui atlas şi află cum ți-au schimbat şi continuă să îți schimbe viaţa!

Ce este plânsul? Ce sunt lacrimile? 
Ce se întâmplă în corpul meu când plâng? 
Ce sunt sentimentele? Dar oamenii mari plâng și ei? Ce să fac atunci când plânge un prieten?

Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori mesaje negative: „Ce rușine să plângi așa!”, „Dar tu ești băiat mare!”, „Numai fetele plâng! Ce, tu ești fată?”, „O să râdă toți copiii de tine dacă plângi așa!” și așa mai departe. Interiorizându-le, copiii ajung să disprețuiască stările emoționale mai puțin plăcute și să nu le mai poată gestiona într-un mod constructiv. De aceea am scris această carte — cu gândul în primul rând la copii.
Andreea Constantin

Vă așteptăm să descoperiți minunile lumii înconjurătoare !

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s