Aniversări · Biblioteca "Nicolae Titulescu"

Editura Litera la 30 de ani de la fondare

Editura Litera a început să își desfășoare activitatea în anul 1989 după ce a fost înființată la Chișinău. De-a lungul anilor, editura a ajuns în topul editurilor din Romania, publicând peste 4.300 de titluri și lansând aproape 400 de e-bookuri. Printre cărțile publicate de către aceasta se numară și enciclopediile, cărțile pentru copii și adulți, cărțile de cultură generală și cărțile de dezvoltare personală.  Editura a colaborat cu câteva dintre cele mai cunoscute edituri din strainatate precum National Geographic, Penguin și Larousse. În toamna anului 2015, aceasta a lansat împreună cu Meridian Taxi prima bibliotecă mobilă care le oferă clienților posibilitatea de a răsfoi numeroase cărți pe parcusul curselor. Editura deține și un magazin online de pe care pot fi comandate cărți. Mai mult decât o editură, Litera e un mod de a înţelege cartea. Este ca o sinteză între tradiţie şi modernitate.

“Facem parte dintr-o lume care şi-a uitat valorile. Şi reperele. O lume în care calitatea e înlocuită cu cantitatea. În care fake-urile sunt vândute la preţ de unicat. Şi toate astea pentru că sunt citite prea puţine cărţi. Într-o lume care a uitat să (mai) citească, Editura Litera are curajul să pună un pariu cu fiecare dintre noi. Care sunt argumentele sale? O ofertă editorială pentru toate gusturile şi pentru toate nivelurile de pregătire. De la ficţiune, istorie, bestseller internaţional şi ghiduri turistice, până la cărţi pentru copii, dicţionare şi auxiliare de limbi străine, enciclopedii şi atlase. O calitate ireproşabilă a tiparului. O selecţie riguroasă, făcută de specialişti, pe baza cererilor unui public exigent. O echipă tânără, formată din profesionişti cu experienţă în domeniu. Oameni care pun mare preţ pe cartea-obiect. O comoară de citit, de înţeles, de făcut şi de primit cadou, de lăsat moştenire. Ceva trainic. Util. Frumos. Adevărat. Adică toate câte au fost uitate. Şi regăsite. Te regăseşti în cărţile Editurii Litera. Pentru că înseamnă cultură. Nu maculatură”.

În fondul bibliotecii „Nicolae Titulescu” avem o bogată colecție de cărți de la editura Litera: de la clasicii literaturii române până la cărți pentru copii, romane de dragoste, aventură și cărți din domeniul științei. Ele sunt foarte solicitate și îndrăgite de utilizatori. Vă invităm la lectura cărților acestei edituri care include cele mai diverse domenii!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s