biblioteca · povesti pentru copii

Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși

În 21 martie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua mondială a teatrului de păpuși. Marcată de multă veselie și bună-dispoziție, reprezintă și un prilej pentru a-i sărbătorii pe artiștii din acest domeniu, din întreaga lume. Această artă este un imn adus demnității umane și reunește, prin poezie, generațiile întregi. Ziua mondială a teatrului de păpuși celebrează bucuria nemărginită, pe care păpușile reușesc să o transmită în toate culturile, de mii de ani. Pe scenele teatrelor de păpuși, se împletesc vechile tradiții cu metodele moderne. Marionetele, ca o formă autonomă de expresie artistică, se află în continuă evoluție. Prin construirea și manipularea acestor jucării, se transmit vise și emoții, se construiesc personalitățile copiilor și tinerilor. Păpușarii prin jocul lor inspiră creativitatea, descoperă noi forme ale frumuseții și armoniei, se luptă pentru o lume mai bună și mult mai umană.

Păpușa își are originile în una dintre formele cele mai primitive și originale ale artei. Reprezintă obiectul căruia artiștii îi dau viață prin măestria îndemânării ce îi caracterizează și transmit din generație în generație ideile cele mai importante, cu
cele mai vii credințe și povești.

În cadrul Programului de lectură „Să -reauzim povestea” micii actori ai bibliotecii cu ajutorul păpușilor de mână transmit publicului spectator morala poveștilor înscenate, transmit valori, transmit emoțiiî. De Ziua Mondială a Teatrului de Păpusi Mădălina Dumbrăveanu, Nichita Danilov, Chira Stanca au înscenat povestea populară „Prietenul la nevoie se cunoaște.”

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s