citate · dragoste

De Ziua Sfântului Valentin : Cupluri Celebre

„Iubirea este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului pentru a urca la el.” (Michelangelo Buonarotti) Lista marilor iubiri este destul de mare, iar dragostea se renaște mereu în fiecare din aceste cupluri, dând intensitate sentimentelor trăite.

Mihai Eminescu și Veronica Micle

„Tu ești începutul și sfârșitul vieții mele” – „Îngerul blond” al lui Mihai Eminescu a fost Veronica Micle. S-au cunoscut la Viena, pe când Eminescu era student. Povestea lor de dragoste, însoțită de pasiune, despărțiri și reâmpăcări, a conținut toate ingredientele. Corespondența celor doi, poemele lui Eminescu dedicate Veronicăi, precum și mărturiile cunoscuților dovedesc intensitatea și autencitatea sentimentelor celor doi îndrăgostiți. Veronica s-a stins la doar două luni după moartea lui Eminescu.

Orfeu și Euridice – o impresionantă poveste de dragoste

Este un cuplu celebru în mitologia greacă. Orfeu s-a îndrăgostit de o nimfă frumoasă pe nume Euridice, dar char în ziua nunții lor este mușcată de un șarpe și moare. Răpus de durere, Orfeu a coborât în Infen pentru a o găsi. Zeul Hades și zeița Persifona i-au redat-o pe Euridice cu o condiție: în drumul lor de întoarcere, Orfeu nu trebuia să privească înapoi până ce nu va părăsi Infernul. Însă, Orfeu nu a rezistat tentației de a întoarce capul pentru a o zări pe iubita sa. În acel moment, Euridice s-a prăbușit pentru totdeauna în tenebre. Iar Orfeu a rămas să cânte melodii extrem de triste. Unele legende susțin că el ar fi cântat și pe malul Nistrului…

Romeo și Julieta

Este o poveste de dragoste scrisă de William Shakespeare, care are la bază o întămplare reală. Ea a traversat întreaga lume și a transmis … cele mai intense emoții legate de magia și puterea dragostei. Povestea de dragoste a celor doi tineri este tragică – doi adolescenți din familii rivale (Montague și Capulet) se îndrăgostesc la prima vedere și apoi riscă totul pentru dragostea lor…

Mircea Eliade și Maitreyi Devi – două cărți și o singură iubire

Dragostea lor a început în anii „30 ai secolului trecut în îndepărtata Indie și… nu s-a sfârșit niciodată, întrucât a rămas să trăiască în paginile a două romane, scrise de El și de Ea. Cele două cărți se numesc „Maitreyi ” și „Dragostea nu moare „. „Mayitrei”, jurnal interior al descoperirii iubirii și al sufletului indian este un roman inițiatic, întrucât ne introduce într-un dublu mister: al eternului feminin și al spiritualității hinduse.

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s