Biblioteca "Nicolae Titulescu" · copii · legende

Cu pași grăbiți spre decembrie

  Drag și iubit cititor, te felicit călduros cu ocazia sosirii iernii, timpul albului atât de prezent aduce ganduri pure și creatoare,  e timpul bucuriei și fericirii, al minunatelor sărbători religioase. Pe meleagurile noastre, dar și oriunde ne sunt conaționalii, indiferent de timpul de afară, iarna vine în calendare și în suflete odată cu primii fulgi – simbol al purității și al frumuseții.  Bucuria vine din lucrurile mărunte, liniștea din suflet, iar căldura din inima. Îți doresc  să le ai pe toate, alături de familia ta! Fie ca această iarna să fie una specială și de neuitat.

Cu această ocazie te invităm să ne calci pragul bibliotecii ca să lecturezi cele mai frumoase și speciale istorii, legende, povești ale iernii ce te fac să evadezi din realitate și să te teleportezi  în lumea de basm.  Și pentru început vă propunem să lecturați legenda iernii.

Legenda Iernii

        A fost o zâna pe nume Iarna.  Ea trăia in Ținutul Zăpezii, împreună cu surorile ei, Primăvara, Vara și Toamna. Iarna era cea mai minunată dintre ele. Avea părul alb ca zăpada și aripile-i erau ca de nea. Era îmbrăcată într-o rochie albă și moale ca mătasea. Cele trei surori Primăvara, Vara si Toamna erau foarte mândre de ea și aveau mereu zâmbetul pe buze. Ținutul era acoperit de zăpadă stralucitoare unde trăiau decât zâne și animăluțele lor mici cu aripi. Dar mai exista o zîna rea în Ținutul Întunericului și acolo era numai fulgere și creaturi oribile. Aceasta avea par negru și aripi de foc, acestea le dădea tuturor oamnenilor frig, ploi, necazuri și suferințe. Zânele nu le plăceau că zâna cea rea îi chinuia pe oameni. De supărare Iarna, Primăvara, Vara și Toamna au aruncat numai raze de soare, caldură și au distrus Ținutul Întunericului și pe zâna cea rea odata cu el. De atunci Ținutul Zăpezii a continuat să le ofere oamenilor bucurie și fericire.

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s