Biblioteca "Nicolae Titulescu" · colecții · scriitori

Seria „Detectivi Aerieni”

Recent, biblioteca a fost îmbogățită cu patru volume din seria „Detectivii Aerieni”, autor Ana Rotea. Vă invităm, dragi cititori, să le descoperiți.

Dosarul Popcorn
dosarul-popcorn-cover_big


Popcorn
, porcuşorul de Guineea mult iubit al lui tanti Geta, vecina de la 4, a dispărut. Echipa micilor detectivi de pe scară seautosesizează şi începe ancheta.

Marlău, Gesicaflecer, Bolumbo, Scupidu şi Şerloc sunt Detectivii Aerieni şi împreună lucrează neobosit la Dosarul Popcorn: interoghează şi ţin sub observaţie suspecţi şi adună probe cu un profesionalism rar întâlnit la nişte puşti de 11, respectiv 4 ani şi la… un beagle. Iar gașca rivală, Fafeflafi, le pune mereu beţe-n roate.

Rotea, Ana. Dosarul popcorn.- București,2016.

 

 

Dosarul clopoțeilor de Crăciun


dosarul-clopoteilor-de-craciun-cover_bigToți clopoțeii de la Festivalul Iernii, organizat în parcul de la marginea orașului, au dispărut! Mai sunt câteva zile până în Ajunul Crăciunului și cineva trebuie să-i găsească, altfel festivalul va fi un eșec.
Un asemenea caz complicat nu poate fi rezolvat decât de cea mai bună echipă de detectivi din oraș. Marlău, Gesicaflecer, Bolumbo, Scupidu și Șerloc acceptă provocarea și încep investigația. Oare vor reuși micii detectivi să rezolve cazul misterioasei dispariții a clopoțeilor de Crăciun?
Rotea, Ana. Dosarul clopoțeilor de Crăciun .- București, 2016.

 

 Dosarul unei vacanțe de groază

dosarul-unei-vacante-de-groaza-cover_big

Cei mai îndrăgiți detectivi pleacă într-un schimb interșcolar la Bran. Nici nu se cazează bine la atipicul Hotel Clementina că Marlău, Gesicaflecer, Bolumbo, Scupidu și Șerloc au un nou caz de rezolvat. De data aceasta investighează dispariția cameleonului Clementina, care se zice că poate ghici viitorul.

Și, pentru că e Halloween și oricum se întâmplă lucruri taaare ciudate în hotel, copiii îi conving pe însoțitorii lor să-i lase să dea o petrecere de neuitat.

Rotea, Ana. Dosarul unei vacanțe de groază .- București, 2017.

 

 Dosarul Graffiti
dosarul-graffiti-cover_big

La școala unde învață Detectivii Aerieni – mă rog, mai puțin Scupidu, care e prea mic să meargă la școală, și Șerloc, care e un beagle –, cineva a făcut un graffiti pe tot peretele special de lângă cancelarie. Directorul e furios și vrea să afle cine este vinovatul, așa că-i lasă pe cei mai băgăcioși detectivi din oraș să se ocupe de caz.

Dar ceasul ticăie, iar peretele urmează să fie văruit. Pe măsură ce cazul avansează, Detectivii Aerieni fac niște descoperiri care îi lasă mască.

Rotea, Ana. Dosarul Graffiti .- București, 2017.

 

                                                                 Lectură plăcută!

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s