copii · literatură

Cărți fantastice: Jill Murphy „O vrăjitoare îngrozitoare” și „O vrăjitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă”

Acestea sunt două cărți nou venite pentru copii din cele opt ale scriitoarei engleze Jill Murphy. Ea și-a căpătat popularitate deosebită datorită acestei serii. De-a lungul anilor cărțile ei au fost recompensate cu numeroase premii.

Fantasticul din aceste cărți este foarte atrăgător, nu inspiră groază, teamă, pur și simplu, e plăcut și captivant să urmărești viața elevilor de la Academia de vrăjitoare. Îți trezește interesul preocupările fetelor, anturajul în care se desfășoară acțiunea.

Mildred e o elevă bună, stăruitoare, dar cu un pic de ghinion și asta îi provoacă multă bătaie de cap. Învață sî zboare pe mătură, dar mai întâi îi rupe coada și apoi o lipește cu bandă adezivă, motănașul ei Dunguliță nu se poate ține drept pe mătură, ca pisoii celorlalte fete. Are prieteni, dar și dușmani.. Cea mai bună elevă a clasei o atacă mereu, diriginta este cu ochii pe ea de fiecare dată când Mildred încalcă vre-o regulă. Noroc de directoarea școlii, care o dojenește cu blândețe și o sfătue să fie mai atentă.

Cele două prietene Maud și Enid o salvează atunci când rivala ei o transformă în broască. O situație cu totul fantastică, posibilă numai între vrăjitoare. Deși regulile școlii nu permit ca vrăjile să fie aplicate colegilor. Pentru asta urmează pedeapsa. Mildred reușește să se salveze cu ajutorul prietenilor și datorită firi ei plină de bunătate îl salvează și pe bătrânul magician Algernon. Fapta ei fu răsplătită cu onoarea de a se afla în compania celor mai importanți oameni de la festivitățile Hallowenului.

Și aici persistă lupta dintre bine și rău. Cât de talentată nu ar fi o persoană, trebue, totuși, să posede calități morale, să fie capabil de generozitate, iar iscusința talentului să înmulțească faptele bune, puse în slujba oamenilor. Aceasta e și condiția supremă față de oamenii de știință, care descoperă lucruri noi, utile pentru omenire.

Dragi cititori, dacă  v-au intrigat peripețiile micilor vrăjitoare, fuguța la bibliotecă. Pe raft vă așteaptă acestea și alte cărți fantastice.

Murphu, Jill. „O vrăjitoare îngrozitoare”. – București, 2007. – 86 p.

Murphu, Jill. „O vrojitoare îngrozitoare și o vrajă nefastă”. – București, 2007. – 111 p.

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s