Biblioteca "Nicolae Titulescu" · Bătălia cărților

Bătălia cărților: Meg Medina „Fata care a îmlânzit vântul”

Această carte poți s-o citești de mai multe ori și îți va părea la fel de captivantă. Are un stil energic, o imagine clară a personajelor, iar limbajul e presărat cu cuvinte spaniole. E o poveste pomantică, totuși, a unui sat de munte cu oameni nevoiași, care speră la o viață mai bună.

„Vântul gemea, încovoind pinii de la jumătate și dezgolindu-i de acele lor, lăsând în urmă sa niște simple tulpini golașe… În dimineața următoare, oamenii din Tres Montes fură șocați să descopere că erau încă în viață. Își încălțară cizmele de cauciuc și se cățărară peste dărâmături pentru a ajunge la ruinele bisericii lor” (p.9)

Oamenii și-au creat o iluzie că fetița Sonia Ocampa, care s-a născut în timpul furtunii îi poate ajuta, îi poate proteja de rele.

„Ea era cea mai bună speranță a lor.

– Să ne aduci cu bine înapoi, Sonia! îi strigau minerii din camioanele lor în fiecare dimineață” (p.16)

Așa a crezut și ea până când durerea pătrunde în sufletul ei și o face să înțeleagă că nu este în stare să le ajute celor din jur, fiindcă și ea este neputincioasă. „Întreaga sa viață fusese construită în jurul unui mit stupid din munți.” (p.25)

Moartea fratelui ei drag o face hotărâtă să preia o altă cale pentru a învinge „furtunile” – greutățile care se abat asupra oamenilor, împovărați de munca prea gre și viața prea aspră.

„Aceasta este o poveste despre schimbare în vremuri dificile. Este o poveste despre sacrificiu. Și, mai presus de toate, este o poveste despre lupta pentru un viitor mai bun – pentru dragoste.”

Medina, Mag. „Fata care a îmblânzit vântul „. – București, 2014. – 219 p.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s