biblioteca · copii · servicii

Povestea bibliotecii

 Biblioteca „Nicolae Titulescu”, filiala BM „B.P. Hasdeu” activează cu succes din anul 1977. Pe parcursul anilor și până în prezent rămâne un furnizor de idei, programe, proiecte, servicii orientate spre necesitățile utilizatorilor. Cele șapte componente ale bibliotecii moderne se regăsesc vădit în activitatea bibliotecii.
 Colecția de carte în număr de 21550 doc. este accesibilă pentru toți utilizatorii.

Beneficiază biblioteca de un spațiu luminos, plăcut curat și bine amenajat, mobilierul destinat publicului țintă – copiilor oferă comoditate și culoare. Cei 3000 de utilizatori activi au acces liber la raft și sunt încadrați în activități, programe și servicii. Tehnologiile informaționale de care dispune biblioteca (calculatoare, tablete, proiector) atrag și loializeză considerabil cititorii, atât pe cei mari cât și pe cei mici.Un aspect important în promovarea imaginii bibliotecii îl reprezintă parteneriatele. Avem relații de durată cu instituțiile de învățământ din raza bibliotecii, cu centrele comunitare pentru copii și tineret din sectorul Botanica, cu biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila, România, cu Uniunea Scriitorilor. Numeroși oameni de cultură, scriitori, personalități au fost oaspeți de onoare: Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Aurelian Silvestru, Iulian Filip, Vasile Romanciuc, Ianoș Țurcanu, Nicolae Rusu, Ada Zaporojan, Titus Știrbu, Andrei Burac, Mihai Vâlcu, Nicolae Spătaru, Sergiu Afanasiu, Emilian Galaicu Păun, Luminița Suveică, Nicolae Gribincea etc. Pentru a face față noilor provocări bibliotecarii sunt activi, creativi, responsabili și instruiți.
La moment biblioteca livrează următoarele servicii moderne:
Clickalculator, care are drept scop dezvoltarea competențelor de cunoaștere și utilizare a tehnologiilor informaționale pentru începători.
Explorăm aplicații oferă abilități de a utiliza creativ tabletele și de a deveni mai competitivi în mediul online.
BiblioCroitoraș este orientat spre dezvoltarea abilităților de a coase, familiarizarea cu cele mai noi tendințe ale modei, prezentarea creativă a vestimentației și a accesoriilor realizate.
Îndrăgostiți de limba română valorifică, promovează cele mai frumoase aspecte ale limbii române în rândul cititorilor.
Să Re-auzim povestea promovează și insufă dragostea pentru lectură prin intermediul poveștilor, dezvoltă imaginația și creativitatea, îmbogățește vocabularul.


Filiala „Nicolae Titulescu” este unică prin felul său de a fi, prin serviciile prestate, prin decorul plin de culoare, prin grădina bibliotecii, prin atmosfera caldă, care permite fiecărui utilizator să se simtă ca acasă.

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s