Chișinău · informație

9 august – Ziua Internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor

Parcurile și rezervațiile naturale au un rol deosebit în educația de mediu. Promovarea protejării parcurilor se face în numele calității vieții, care este imposibilă fără conservarea biodiversității. Poate cel mai important aspect de care depinde sănătatea noastră este calitatea aerului.

Grădinile zoologice merită și ele o zi specială, în care să fie amintită o dată în plus importanța lor. Ele se bucură de mare succes la public, mai ales la copii. Grădinile zoologice furnizează informații asupra viețuitoarelor sălbatice și au rolul de a promova protecția mediului, a conservării naturii și a speciilor rare.

Cele mai vechi și cele mai mari grădini zoologice din lume sunt cea din Berlin ( 1844 , 14000 de animale), cea din Basel, Elveția (1874, 6000 de animale ), cea din Praga (1931, 4600 de animale ).

Grădina Zoologică din Chișinău anul acesta și-a sărbătorit jubileul de 40 de ani, fiind înființată la 9 mai 1978. La început Grădina Zoologică număra doar 60 de specii de animale. În prezent, colecția numără peste 165 de specii ale faunei de pe toate continentele, inclusiv animale rare și amenințate cu dispariția, incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Și iarnă și vară Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de maturi și copii care îndrăgesc animalele. Merită să faceți o excursie aici în această vară! Cu atât mai mult că pe teritoriul grădinii se organizează expoziții mobile și excursii cognitiv-instructive pentru elevi.

658x0_phoca_thumb_l_22

 „aMIC „, 2013, iulie-august

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s