Aniversări · biblioteca · copii

25 de ani de la apariția primului al revistei „aMIC „

 

„Țin în mână primul număr al revistei „a”MIC” și nu-mi vine a crede că așa arăta revista noastră la început de cale. O compar cu un copil nou-născut – micuț și firav. Dar oricărui părinte îi pare că mai frumos decât copilul lui nu-i altul pe lume. Aidoma unor adevărați părinți, cei care au stat la leagănul revistei s-au bucurat nespus de apariția acesteia pe lume. În acele zile, fondatorii revistei Alexandru Rusu și Alexandrina Rusu

își vedeau visul împlinit – prin intermediul noii reviste, în casele copiilor, mai ales celor de la sat, care nu aveau nici cărți, nici reviste în grafie latină, avea să intre lumina culturii naționale. Și cei care au lucrat la primul număr, de doar opt pagini, Angela Chicu, Efim Bivol, Gheorghe Postolache, Efim Tarlapan, Aurel Ciocanu și pictorul Igor Hmelnițki, aveau mari emoții, dar și sentimentul de mândrie – AM REUȘIT!” (Tatiana Balan, redactor-șef interimar)

” Anul 2018 e un an de mare importanță pentru revista „aMIC”, care împlinește 25 de ani de la fomdare.

Multe lucruri s-au întâmplat în acest sfert de veac, și bune, și mai puțin bune, însă „aMIC” a fost întodeauna alături de copii, alături de voi, cititorii noștri! V-am adus spre lectură tot ce am crezut că e mai bun și mai de folos pentru buna voastră creștere. Am făcut-o cu multă dragoste și dăruire și așa vom face și mai departe.” (Alexandru Rusu, fondatorul revistei „aMIC”)

Felicitări de rigoare și urările de încă mulți ani înainte, dar și recunoștința pentru paginile pe care revista ni le oferă generoasă. Mulți ani, „aMIC”, mereu cu mulți autori, prieteni, admiratori, unul mai bun decât celălalt!.

 „aMIC” iulie-august 2013, ianuarie 2018                                                                                                                                                                                                                                                   

    

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s