Bătălia cărților · copii · Recomandări. Bibliotecă.

Bătălia cărților: Chris Grabenstein „Insula doctorului Libris”

Misteriosul doctor Libris îl invită pe Billy, împreună cu mama sa, să-și petreacă vacanța de vară în cabana lui de lângă un lac cu o insulă, care îi aparține. Dar există o taină: doctorul Libris dorește să-l supună pe băiat unui experiment dubios.

Billy, băiatul de doisprezece ani este înzestrat cu o imaginație foarte bogată și atunci când citește o carte din biblioteca doctorului Libris eroii cărții prind viață.

„Aparatele care îi monitorizează funcțiile cerebrale arată că numărul razelor Teta este extrem de ridicat… ne va conduce la recompensele bănești pe care le merităm din plin.” (p. 50) – scrie doctorul Libris în fișa de laborator nr. 319.

Dar deznodământul acestei istorii nu este cel dorit de doctorul Libris. Billy își păstrează capacitatea de a contacta cu personajele cărților îndrăgite și după plecarea forțată a doctorului Libris.

Billy împreună cu prietenul său Walter îi deplasează pe părinții săi în trecut cu ajutorul „Mașinii timpului” de H. G. Wells ca aceștea să-și amintească începutul relațiilor lor, și astfel, să depășească momentele de criză. Întorcându-i înapoi din această călătorie cei doi observă: „Păriții lui Billy se priveau visători.”

Această carte cere de la cititorul său să cunoască o sumedenie de capodopere literare, o serie de „scriitori care au creat personaje atât de reale și pline de viață încât vor rămâne cu noi pentru totdeauna.” (p. 283)

 Grabenstein, Chris. Insula doctorului Libris. – București, 2015. – 286 p.                                                             31732587_930450307123513_622275696730832896_o (1)

Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s