întâmplare reală · biblioteci · dragoste · familie · impresii de lectură

Impresii de lectură: Kate Morton „Orele îndepărtate”

Titlul romanului reprezintă o metaforă a personajului central al operei: un scriitor care a locuit în castelul Milderhurst și a scris un roman, care i-a adus faimă: „Am  deschis coperta galbenă, în care se descria trezirea Omului Noroaielor din apa netedă și neagră a șanțului de apărare din jurul castelului, momentul cumplit când inima începe să-i bată, n-am mai putut s-o las dim mână.”(p. 30)

Acțiunea se desfășoară la prezent și în trecut, istoria castelului și a celor care au locuit în el e un prilej de a urmări destinul unor oameni legați de pasiunea de a scrie, de a face sacrificii, dar nu atât de dure, de monstruoase ca autorului vestitului roman. Până unde poți ajunge, dorind să fii ceia ce ai visat?

„Orele îndepărtate” reprezintă acel trecut, care le-a urmărit toată viața pe cele trei surori, care au locuit la castel. „Surorile Blythe au îmbătrânit, stârnind curiozitate în sat, devenind ele însele un mit… Nimeni nu ar fi putut înțelege lucrurile așa cum sânt. N-aveau cum să-și dea sama ce a însemnat să crești în umbra acelei cărți.”(p. 508)

„Povești de dragoste, trădări și mistere ce par de nedescifrat alcătuesc un puzzle în care trecutul și prezentul se întâlnesc, făcând să se audă șoaptele orelor îndepărtate.”

Morton, Kate. Orele îndepărtate. – București, 2013. – 514 p.                                                                                                           citat

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s