Aniversări · scriitor

Jules Verne – 190 de ani de la naștere

Iată-ne ajunși în fața uneia dintre cele mai înalte cote ale literaturii franceze și mondiale pentru copii și adolescenți: Opera lui Jules Verne.

Cititorii lui Jules Verne se împart în două categorii mari: mai întâi copiii și adolescenții, apoi adulții pe care „jocul lui științific” îi pasionează. El a creat o lume a sa, o lume deschisă imaginației, dar de o puternică asemănare cu realitatea, pe care o explorează cu o vigoare neobosită în seria „Călătoriile extraordinare”, „Copii căpitanului Grant”, „20000 de leghe sub mări”, „Ocolul pământului în 80 de zile”, „Castelul din Carpați” etc.

Evident, scriitorul n-a făcut ocolul lumii în optzeci de zile, n-a parcurs douzeci de mii de leghe sub mări, n-a zburat cinci săptămâni în balon de la Pământ la Lună. Dar în raport cu epoca și profesiunea sa, el a fost un călător demn de afectuasa noastră invidie. Jules Verne avea să facă mai multe croaziere, cunoscând Marea Britanie, țările scandinave, Statele Unite, Portugalia, Spania, Africa de Nord, Irlanda, Marea Nordului, Marea Baltică, Malta, Sicilia, Italia, unele din aceste zone fiind vizitate de mai multe ori.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s