legende · Religie

Legenda lui moș Nicolae

În fiecare an în noaptea de Sf. Nicolae copiii cuminți, diminiață când se trezesc găsesc în cizmulițele curate și frumos aranjate la ușă, dulciuri și jucării, iar cei răi, nuelușe.
Legenda lui spune, că Sf. Nicolae a ajutat trei fete sărace din orasul său, aducându-le dar de zestre, noaptea, fără a fi văzut. Casa în care trăiau cele trei surori era foarte săracă.       Tatăl lor plănuia să-și vândă fetele ca să se îmbogățească. Bătrânul nu a fost înduplecat de lacrimile și durerea fiicelor, dar Sf. Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea și a venit în ajutorul lor. Noaptea, pe furis, el a aruncat o pungă plină cu galbeni în camera fetei celei mai mari.
Astfel, ea a reușit să se mărite curând. La fel a făcut și în următorii doi ani, cu sora cea mijlocie și apoi cu cea mică. Fetele au reușit să se așeze la casele lor. Tatăl s-a hotărât însă, ca înainte de căsătoria mezinei, să îl pândească noaptea pe Nicolae. L-a văzut astfel când a urcat pe acoperișul casei de această dată și a dat drumul pe coș unui săculeț. De atunci, legenda lui Sf. Nicolae spune că acesta nu se arată niciodată, așa cum face Mos Crăciun, dar nu uită să îi răsplătească pe copiii cuminți și să le aducă nuielușe celor neascultători…

 

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s