Activităţi · copii · dragoste · familie

Impresii de lectură: Jude Blume „Povestea unui omuleț din clasa a IV-a”

Cel care povestește cum stau lucrurile în această carte este Peter, băiatul de 9 ani. Care nici decum nu se poate împăca cu ceia ce se petrece în propria casă. Acolo unde fratele lui mai mic „ocupă tot spațiul”.

„Cea mai mare problemă a mea este fratele meu… Are doi ani și jumătate. Toată lumea îi spune Colțunaș… îmi stă mereu în drum… strică tot ce vede… îmi place de el… când doarme.”

Micuțul Colțunaș e un pici vesel, face diferite boroboațe și toată lumea din jurul lui își fac griji pentru el. Peter nu este satisfăcut de faptul cum decurg lucrurile în viața lui. Părinții, și mai ales mama, stau cu ochii numai pe Colțunaș, iar lui îi revin reproșurile că nu a fost destul de îngăduitor cu fratele, îl folosesc (pe el) pentru a-l convinge pe micuț să facă tot ce vor ei.

Micuțului Colțunaș lucrurile îi păreau cu totul altfel, el credea că șotiile lui o să-l bucure pe frate și mereu repeta: „Ca Pi-ta! (zice) Uite… la fel ca Pi-ta!” – era o notă de admirație pentru fratele lui mai mare.

Dar atunci când Colțunaș este adus de urgență la spital lucrurile iau o altă întorsătură. Peter simte că se schimbă – „Eram nefericit. Simțeam că-mi lipsește până și zăngănitul de oale făcut de Colțunaș”. Iar finalul cărții, e pedeadreptul înduioșător – Peter primește în dar de la părinții săi un câne, care i-a plăcut nespus de mult.

Blume, Judi. „Povestea unui omule’ din clasa a IV”. – București. – 2016, 145 p.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s