‪‎bibliotecahasdeu‬ · Bătălia cărților

GILLIAN CROSS „NESFÂRȘITA GOANĂ DUPĂ ELEFANT”

Tad, Cissie și adorabilul elefant Khush sunt eroii cărții, care perseverează aventurându-se într-o călătorie pe o distanță de 3 200 kilometri prin America. Au călătorit cu mai multe mijloace de transport: „străbat râuri învolburate cu o plută, merg cu trenul, cu vaporul cu aburi”.
Printr-un șir de împrejurări cei doi copii, Tad și Cissie rămân singuri fără sprijinul celor maturi, având în posesia lor un elefant indian – Khush, care știa să execute diferite comenzi. Elefantul activase cândva la circ, iar apoi fusese dat în posesia tatălui lui Cissie, care organiza spectacole de stradă și avea grijă de el să-l mențină în stare bună.
IMG_20170915_141636
Goana după elefant se încinse atunci când un negustor dorea să pună stăpânire pe animal prin șiretlicuri, imaginându-și profituri fabuloase de pe urma afacerii.
Tad îi purta de grijă elefantului și nu accepta ca el să suporte discomfortul călătoriei lor anevoioase. Mereu se contra cu Cissie din această cauză . „Khush are nevoie de timp să se vindece”, – implora Tad.

E plăcut să ai unprieten atât de neobișnuit. „Khush îl căra în spate, spre țărm, și îl purtă astfel până când ieșiră din apă. Tad se întinse pe mal și rămase nemișcat, privind cum Khush venea opintindu-se către el și urmărindu-i fiecare mișcare a corpului și pielea lui zbărcită, atât de plăcută la atingere și atât de familiară”.

Gross, Gillian. – „Nesfârșita goană după elefant”. – București, 2015, 351 p.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s