Bătălia cărților

Bătălia cărților: Chris Grabenstein „Evadarea din biblioteca domnului Lemoncello”

Acțiunea se petrece într-o bibliotecă, care a fost construită din nou, după ce 12 ani orășelul american rămase fără bibliotecă publică.

Biblioteca nouă reprezintă „o fortăreață impunătoare pe trei nivele”, înzestrată cu cea mai modernă tehnică: „roboți care mișună prin bibliotecă ; Centrul de Studiu Electronic cu 36 de televizoare cu plasmă ; și cel mai impunător efect vizual al bibliotecii: Cupola Minunilor cu ecrane curbate și statui holografice „. O imensitate de cărți stau pe rafturi până în tavan. Dar cel mai neobișnuit lucru în această bibliotecă sunt jocurile născocite de Domnul Lemoncello, ” un milardar extrem de excendric”. „Luigi Lemoncello: primul și ultimul cuvânt în materie de jocuri” – spun copii pasionați de jocurile lui.
La deschiderea noii biblioteci dl. Lemoncello le propune celor 12 copii, invitați să petrecă o noapte în bibliotecă, o provocare: „Am marea plăcere de a anunța cel mai incredibil și minunat joc creat vreodată: Evadarea din biblioteca Lemoncello!”
Acest joc i-a captivat pe copii, aflați în „clădirea ultrasecurizată și plină de mistere”.
Între ei apare concurența, rivalitatea, șiretenia dar mai presus, totuși, rămân valorile prețuite de toată lumea: prietenia, spiritul de echipă, bunătatea, respectul față de parteneri. Pentru aceste calități dl. Lemoncello l-a îndrăgit pe eroul principal Kyle Keeley și membrii echipei lui, prieteni împătimiți de carte și jocuri:
– Chiar vom apărea toți în reclamele dumneavostră?
– Categoric. Veți fi faimoși!!
Romanul oferă ” o lectură în același timp inteligentă și amuzantă”. Vă invităm și noi, cei de la biblioteca „Nicolae Titulescu”, să lecturați această carte.

Grabenstein, Chris .- Evadarea din biblioteca domnului Lemoncello .- București, 2015, 365p.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s