„Jurnalul unui Puști” de Jeff Kinney

 

Biblioteca „Nicolae Titulescu” s-a îmbogățit cu o serie de cărți, opt la număr, editate de „Arthur”. O serie de cărți mult așteptată de către cititorii noștri . Colecția nouă se deosebește prin eleganța designerului, culorile aprinse și benzi desenate care captivează copii. Jurnalul unui puști se află în topul celor mai vândute cărți al revistelor USA Today, Publishers Weekly și New York Times.

IMG_20170807_105753
Orice ai face, nu-l întreba pe Greg Heiffley cum și-a petrecut vacanța de vară, pentru că nu vrea nici în ruptul capului să vorbească despre asta.
Abia ajuns în noul an școlar, e nerăbdător să lase în urmă ultimele trei luni și mai ales.. o anumită întâmplare.
Din păcate pentru Greg, fratele lui mai mare, Rodrick, știe tot despre incidentul pe care Greg vrea să-l țină ascuns. Dar secretele circulă repede.. mai ales dacă la mijloc este un jurnal.

Kinney, Jeff. – Jurnalul unui puști. Vol. 2 .– București, 2010

IMG_20170807_105729
Să fim cinstiți: Greg Heffley nu se va schimba niciodată. Însă cineva ar trebui să-i explice asta tatălui lui Greg.
Vedeți voi, Frank Heffley vrea ca fiul lui să fie un dur și tocmai de aceea îl înrolează în echipe de sport și în alte activități „bărbătești”.
Desigur, Greg poate să se sustragă cu ușurință acestor eforturi. Dar când tatăl său îl amenință cu înscrierea la academia militară, Greg își dă seama că trebuie să se pună pe treabă sau.. pe armată.

Kinney, Jeff . – Jurnalul unui puști. Vol. 3 . – București, 2011

 

IMG_20170807_105702E vacanţa de vară – vremea e perfectă şi toţi puştii au ieşit afară la joacă. Unde să fie oare Greg Heffley? În casă, cu jaluzelele trase, distrându-se cu jocuri video.

După cum spune el însuşi, Greg este genul de copil căruia îi place să stea mai mult în casă, aşa că acum are ocazia să-şi petreacă vacanţa perfectă: fără reguli, fără responsabilităţi.

Mama lui are însă o cu totul altă părere despre vacanţa ideală şi planifică o mulţime de activităţi în aer liber şi de ieşiri „în familie”.
Cine va câştiga? Va reuşi oare noul membru al familiei Heffley să schimbe totul?

Kinney, Jeff . – Jurnalul unui puști. Vol. 4 . – București, 2012

IMG_20170807_105818Greg Heffley şi-a dorit dintotdeauna să crească mai repede. Merită însă atâta bătaie de cap doar ca să te faci mare?
Dintr-odată, Greg trebuie să facă faţă presiunilor de la petrecerile cu băieţi şi fete, responsabilităţilor din ce în ce mai mari şi chiar schimbărilor stânjenitoare pe care le presupune maturizarea – toate acestea fără cel mai bun prieten al său, Rowley. Va reuşi oare Greg de unul singur? Va fi în stare să înfrunte „adevărul gol-goluţ”?

Kinney, Jeff . – Jurnalul unui puști. Vol. 5 . – București, 2012

IMG_20170807_105647Poliția îi dă de urmă, dar, ca din senin, se iscă o furtună de zăpadă care îi ține pe Greg și pe familia lui blocați în casă. Greg știe că, imediat ce se va topi zăpada, va fi nevoit să suporte consecinţele faptelor sale, dar există oare o pedeapsă mai mare decât să fii captiv în propria casă, împreună cu familia ta, pe durata sărbătorilor?

Kinney, Jeff . – Jurnalul unui puști. Vol. 6 . – București, 2013

 

IMG_20170807_105739Balul organizat la şcoală de Ziua Îndrăgostiţilor îi dă lui Greg mari bătăi de cap. Puştiul încearcă din răsputeri să-şi găsească o parteneră şi se teme că va rămâne singur în noaptea cea mare.
Nici Rowley, prietenul lui cel mai bun, nu pare să aibă prea multe şanse, ceea ce-l face pe Greg să se simtă puţin mai bine.
Apoi, pe neaşteptate, Rowley îşi găseşte pereche, iar Greg rămâne pe dinafară. Însă multe se pot întâmpla într-o singură noapte şi în dragoste nu se ştie niciodată la cine va ajunge lozul norocos…

Kinney, Jeff . – Jurnalul unui puști. Vol. 7 . – București, 2013
IMG_20170807_105803
Pentru Greg Heffley lucrurile nu merg prea bine. Prietenul lui cel mai bun, Rowley Jefferson, l-a abandonat și găsirea unor noi prieteni nu e deloc o muncă ușoară. Ca să-și schimbe norocul, Greg se hotărește să se lase pe mâna destinului. Poate o bilă magică să-i schimbe lui Greg soarta sau viața lui va fi de-acum încolo un lung șir de ghinioane?

Kinney, Jeff . – Jurnalul unui puști. Vol. 8 . – București, 2014
IMG_20170807_105714

Familia Heffley pleacă într-o excursie cu maşina, ca să se distreze şi să petreacă timp împreună. Călătoria începe promiţător, însă pe parcurs apar tot felul de surprize. Pescăruşi trăsniţi, un mic accident de maşină, un porc fugar – nimic din toate astea nu e tocmai ceea ce Greg ar numi „distracţie“. Dar până şi cea mai catastrofală excursie se poate transforma într-o aventură – una pe care nu o vor uita prea curând.

Kinney, Jeff . – Jurnalul unui puști. Vol. 9 . – București, 2014

Lasati un comentariu