Bătălia cărților

Bătălia Cărților: Roy Jacobsen „O minune de copil”

În aa. 60 ai sec. 20 o familie incompletă din Norvegia alcătuită din mama și fiu , la un moment dat, își schimbă viața, primind să locuiască în apartamentul lor o fiică vitregă și un chiriaș. Trec prin anumite greutăți, încearcă să le facă față, dar până la urmă, acești 2 pleacă din viața lor și ei, mama și fiul, își trăiesc viața mai departe. Dar deja au o experiență bogată, numai sunt vulnerabili, au ieși învingători din propriile necazuri și toate acestea se datorează unei relații foarte delicate, profunde, grijulii dintre cei doi. Ei au învățat să se dăruie unul altuia.
Băiatul Finn s-a atașat de Linda, sora lui vitregă în mare parte, pentru că mama își dorea să aibă o fiică și deaceea i-a dat mamei o șansă s-o aibă. Iar mama nu a aceptat propunerea de căsătorie al lui Cristian chiriașul, pentru că această propunere a fost respinsă de fiul ei. Nu avea încredere că acesta poate fi tata și până la urmă își atîrnă în camera sa fotografia tatălui său decedat.

IMG_20170718_110044

Narațiunea cărții este foarte atractivă. Cel care povestește este chiar eroul cărții, Finn. Observațiile lui despre firea mamei sunt demne de atenție. Ne ține în suspans pe tot parcursul cărții relație dintre acei doi, căci în jurul ei se petrec toate evenimentele, trăirile lor importă cel mai mult.
Mama e de părere ” că Linda a fost un înger care a fost trimis de Dumnezeu ca să-i îndrăgească viața, c-am avut-o doar de împrumut și că ar trebui să fim recunoscători pentru timpul pe care l-am petrecut împreună cu ea”.
„O minune de copil este o capodoperă absolută”, biblioteca „Nicolae Titulescu” vă face o invitație la lectură.

Jacobsen, Roy . – ” O minune de copil” . – București, 2015 , 313 p.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s