Bătălia cărților

Eu sunt Malala – povestea fetei care a luptat pentru educație..

Cartea „Eu sunt Malala” de Malala Yoursafzai, inclusă în Programul „Chișinăul citește” a fost lecturată și discutată de către copii în cadrul unei discuții/dezbatere. Copii au avut ocazia chiar să vizioneze filmulețul în care Malala povestește greutățile prin care a trecut.
„Eu sunt Malala” este mai mult decât o carte este jurnalul unei adolescente care care şi-a învins frica şi şi-a cerut dreptul la o viaţă liberă, la educaţie.
IMG_20170629_130714

Malala Yousafzai avea doar zece ani când talibanii au pus stăpânire pe regiunea Swat. Aceştia spuneau că muzica este un păcat, femeilor le interziceau să meargă singure pe stradă şi fetelor să meargă la şcoală. Deși a crescut într-o zonă a Pakistanului stăpânită de înfricoşătoarea umbră a terorismului, Malala a învăţat de mică să aibă curajul să vorbească în numele convingerilor sale. Iar convingerea ei cea mai puternică a fost dreptul la educaţie. În 9 octombrie 2012, cauza pentru care lupta a fost cât pe-aci să-i aducă moartea. Nimeni nu se aştepta să scape cu viaţă. Dar Malala a supravieţuit, iar astăzi e simbolul protestului paşnic şi cel mai tânăr câştigător al Premiului Nobel pentru Pace.

Yousafzai, Malala. Eu sunt Malala / Malala Yousafzai . – București, 2015

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s