Activităţi

Bumerang Lilia Bîrcec-Zahardelli

 

19511699_1897974483752297_1220063367_n  „Bumerang” este un roman, care descrie calvarul migrației. Scriitoarea Lilia Bicec -Zanardelli povestește un caz ce se petrece într-o familie din zilele noastre, unde mama își lasă copii în grija tatălui si  pleacă la muncă in Italia… Cu regret, astfel de cazuri ultimii ani se întîlnesc destul de des …

Scriitoarea apare ca o salvatoare a multor copii, care râmân  fară mîngîerea si dragostea mamei.
„Zilele cu mama au trecut ca niște cârduri de cocoare în toamnă târzie… Așa de repede încât nici n-am reușit bine să mă obișnuesc cu prezența ei. Știu că trebuie să plece și, așa cum nu poți opri cocorii, așa n-o pot opri nici pe ea. Nu am curajul, deși mă simt ispitită să-i ascund pașaportul și acel blestemat permis de ședere în Italia. Fără acte, nu va pleca! Deși acest gând îmi dă tîrcoale, până la urmă i-am ascuns doar ceasul și parfumul.”cu gindul ca aceste lucruri îi va aminti de ea, mama.
Romanul „Bumerang” de Lilia Bicec-Zahardelli se include în seria de romane moderne cu tematica exodului. Biblioteca Nicolae Titulescu are in colectia sa si romanele: „Testamentul necitit” de aceiași autoare, ”Totentanz sau Viața unei nopți” de Claudia Partole și ”Kinderland” de Liliana Corobca.
Va propunem sa citiți aceste carți.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s