Activităţi

Bumerang de Lilia Bicec-Zanardelli

Este o poveste tulburătoare, dar destul de actuală a copiilor din Republica Moldova. E despre lipsa părinților, viciile societății, maturitate etc.

Lenuța, eroina cărții, pe parcursul roamnului povestește prin ce chinuri a trecut în anii când mama ei era plecată în Italia, la muncă. Rămasă acasă, cu fratele și cu tatăl, ea a îndurat lipsa afecțiunii părințești, batjocoră din partea societății, umilință din partea tatălui, care devenea tot mai insuportabil din cauza băuturii, sărăcie și alte probleme, care, cu siguranță depășeau capacitățile de înțelegere și rezolvare a lor de către copilă.

Romanul, totodată redă antipatia față de propria țară, care a încolțit în sufletul protagonistei nu din cauza că nu-și iubește țara, dar pentru că aici a avut parte de foarte multe momente neplăcute.

Tot  ce își dorea Lenuța era o mamă reală, nu prin corespondență, care le trimitea bani și-i suna periodic. Lenuța, în aceste circumstanțe s-a învățat să spună minciuni, ca s-o apere pe mama, spune mereu că acasă e bine.

Pentru că nu avea cu-i să se destăinuie, fata începu să țină un jurnal, unde își pângea de milă. În pofida la toate, Elena era o fată optimistă, dar și cu un simț al umorului, iar toate greutățile au călit-o și au făcut-o să înțeleagă lumea altfel, la vâsta ei destul de fragedă.

Credem că povestea Elenei redă soarta a mii de copii din țara noastră…

Bicec-Zanardelli, Lilia. Bumerang / Lilia Bicec-Zanardelli. – Chișinău, 2016. – 174 p.

Publicitate

Un gând despre „Bumerang de Lilia Bicec-Zanardelli

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s