Activităţi

Tunica portocalie a Lucreției Bârlădeanu

La început de aprilie, elevii gimnaziului Nicolae Costin din capitală  au avut parte de o frumoasă surpriză – întâlnirea cu scriitoarea Lucreția Bârlădeanu, autoarea cărții Tunica Potocalie, inclusă în Programul Chișinăul Citește, care a păşit pragul bibliotecii Nicolae Titulescu.

Atmosfera în care s-a desfăşurat activitatea a fost… coloartă: flori portocalii, big bean portocaliu, semne de carte portocalii, participanţi purtând haine de culoare protocalie, dar cel mai important element a fost chiar o tunică portocalie! Ce nu fac bibliotecarii pentru ca activităţile să fie deosebite şi interesante 🙂

17796398_721227184712494_106610006948437327_n

Elevii au avut o discuţie productivă cu autoare cărţii şi au împărtăşit impresiile lor despre cartea, pe care au lecturat-o cu mare drag.

La rândul ei, Lucreţia Bârlădeanu a fost plăcut surprinsă de elevii atât de dornici de dialoguri vii cu scriitorii, atât  de curioşi, căci au adresat o serie de întrebări, dar şi atât de iubitori de carte.

La finalul activităţii eram toţi mai bine dispuşi, deoarece culoarea portocalie ne-a adus multă energie,  căci ea simbolizează vitalitatea, aventura şi o stare buna de sănătate.

Menţionăm că anul curent se desfăşoară ce-a de-a 14-a ediţie a Programului de lectură Chişinăul citeşte, care are drept scopi promovarea şi încurajarea lecturii ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă, r şi valorificarea experienţei de lectură a comunităţii chişinăuiene, iar cărţile incluse în Program în anul 2017 sunt:

  • Negru și roșu 1930-2056, autor Val Butnaru
  • Tunica portocalie, autor Lucreția Bârlădeanu
  • Dansul florilor, autor Ianoș Țurcanu

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s