Activităţi

„Trăistuța Sănătății” ne unește

Serviciul „Trăistuța sănătății” continuă să-i bucure pe utilizatorii bibliotecii cu activități interesante și utile. Într-o activitate recentă ne-am propus să facem o faptă bună pentru un om trist, pentru ca să-i readucem buna dispoziție și zâmbetul pe față.

Așa că am purces la drum:

  1. Mai întâi am deschis tabletele și am citit informație despre cele mai utilizate plante medicinale, cum ar fi – măceșul, coada-șoarecelui, levănțica, busuiocul, mușețelul etc.
  2. După asta am decis să desenăm unele din aceste plante, așa că, participanții au încercat să imortalizeze pe tablete firicele de busuioc, levănțică etc.
  3. Al treilea pas al acțiunii noastre a fost organizarea unei plimbări prin preajma bibliotecii pentru a găsi un trecător și a-i oferi un buchet de busuioc.
  4. L-am identificat! Protagonsitul nostru mergea îngândurat, noi l-am oprit și i-am dăruit florile.
  5. Nu doar i-am oferit buchetul de busuioc, dar i-am și explicat ce beneficii are planta pentru sănătatea oamenilor. Astfel, busuiocul, supranumit „regele ierburilor aromatice”, este unul dintre cele mai îndrăgite și utilizate condimente din lume.

Busuiocul este un remediu naturist excelent pentru tulburările tractului intestinal, ne ajută în lupta contra constipației, indigestiei, crampelor, balonărilor și chiar cu sindromul colonului iritabil,  întrucât acționează ca un antiseptic intestinal și îmbunatățește digestia. Problemele respiratorii cauzate de boli precum raceală sau gripa, dar și astmul, bronșita și tusea, la fel,  pot fi tratate cu un decoct realizat din frunze de busuioc, miere și ghimbir. Vitaminele și substanțele antioxidante din busuioc mențin sănătatea și frumusețea pielii, prevenind semnele îmbătrânirii premature, cum ar fi ridurile. Pentru aceasta, busuiocul trebuie consumat cu regularitate, în cantități mici.

Iată așa Serviciul „Trăistuța sănătății” ne-a unit pe toți pentru o faptă bună!

 

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s