Activităţi

Expoziție virtuală: Cărți de dragoste

În ajunul Zilei Îndrăgostiților vă propunem o listă cu cărți de dragoste. Desigur, sunt mult mai multe cărți despre acest frumos sentiment, noi doar vă dăm un mic ajutor!

Poemele iubirii de Anatol Ciocanu

Poezia lui Anatol Ciocanu vine dintr-o adolescență literară târzie păstrată cu grijă în caiete de școală și în jurnale intime…scrie criticul Viorel Dinescu. Într-adevăr, dacă doriți să citiți niște versuri de dragoste scrise din suflet, atunci vă propunem această carte.

…Tu, iubire sfântă, parca-i fi-n zadar / Fuge de noi timpul pe-undeva fugar, / Parcă n-are casă, parcă n-are masă, / Nici secunda genei tale luminosă..(Alt imn pentru iubire)

…De la inima mea pân-la inima ta / prind boabele-a se scutura / și vara se topește sub călduri / ca un ecou, incendiind păduri (De la inima mea)

Ciocanu, Anatol. Poemele iubirii / Anatol Ciocanu. – Chișinău, Princeps Magna:2011. – 207 p.

De ce iubim femeile de Mircea Cărtărescu

Cartea este un omagiu adus femeilor pentru că sunt…femei. Pentru că fac toate treburile sâcâitoare și mărunte din casă fără să se laude și fără să ceară recunoștință. Pentru că sunt extraordinare cititoare, pentru care se scriu trei sferturi din poezia și proza lumii. Dacă veți citi cartea, veți afla mai multe răspunsuri de ce bărbații iubesc femeile.

Cărtărescu, Mircea. De ce iubim femeile / Mircea Cărtărescu. – București, Humanitas, 2013. – 190 p.

Misterele dragostei de Danielle Steel

Cine dintre noi nu are parte de decepții în dragoste? Probabil foarte puțini sunt din cei care nu suferă…Cartea este despre cum să-ți găsești liniștea și cum să mergi mai departe după ce ți-ai pierdut marea dragoste a vieții. Cartea ne oferă o povesre despre primejdiile unei iubiri obsesive și despre curajul de a triumfa în fața răului

Steel, Danielle. Misterele dragostei / Danielle Steel. – București, Lira: 2011. – 334 p.

Mănâncă, roagă-te, iubește de Elizabeth Gilbert 

Este o carte despre o femeie care se caută pe sine însăși în Italia, India și Indonezia. Veți citi povestea eroinei care a reușit să călătorească în cele trei țări cu inițiala I, unde a descoperit multe lucruri, inclusiv dragostea. În Italia gustă din delicii culinare, punând pe ea cele mai fericite 12 kg din viață, în India, află ce este căutarea spirituală, iar în Indonezia descoperă echilibrul care se cheamă fericire – marea dragoste.

Gilbert, Elizabeth. Mănâncă, roagă-te, iubește / Elizabeth Gilbert. – București, Humanitas, 2008. – 357 p.

Singur în fața dragostei de Aureliu Busuioc

Cum e să rămâi singur în fața celui mai înălțător sentiment. Stătea la singura masă liberă, avea în față un coniac și o cafea abia începută și după felul  cum mi-a permis să ocup locul și apoi s-a întors, prefăcut distrat, privire spre intrare, am înțeles că așteaptă pe cineva și că nu mă puteam considera decât un intrus. Astfel autorul povestește că l-ar fi întâlnit pe Radu Negerescu eroul cărții. Vă îndemnă să-i aflați povestea!

Busuioc, Aureliu. Singur în fața dragostei / Aureliu Busuioc. – Chișinău, Cartier. 2012. – 157 p.

Primul sărut din colecția Violetta

Ce poate fi mai sublim decât primul sărut? Pentru adolescenți propunem această carte.

„Leon a zâmbit și, în sfârșit, ne-am sărutat. Dinaintea tuturor, ne-am pecetluit dragostea cu sărutul acela frumos și de neuitat…”

Violetta. Primul sărut. – București, Litera, 2014. – 126 p.

 

 

 

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s