Activităţi

O călătorie prin Europa: La mulți ani, România

La 1 decembrie, țara vecină România, marchează Ziua Națională. Însă, nu din totdeauna, românii sărbătoreau Ziua Națională în prima zi de iarnă. Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, iar  între  anii 1948-1989, ziua de 23 august. 

Președintele Ion Iliescu, prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, a instituit ziua de 1 decembrie ca   zi națională și sărbătoare publică în România.
Țara e  situată în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică și la țărmul nord-vestic al Mării Negre. 
Vecini: Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord și est și Republica Moldova la est, iar țărmul Mării Negre se găsește la sud-est.

România este o republică semi-prezidențială. Capitala țării, București, este și cel mai mare oraș al ei și al șaselea oraș din UE după populație (1,9 milioane locuitori). România este membră a unor organizații internaționale, printre care: ONU, CoE,  NATO, OSCE, FMI, BERD. România este și membru al Uniunii Europene  de la 1 ianuarie 2007.

În România puteți vizita o mulțime de locuri frumoase. Vă prezentăm cinci dintre ele. 

1. Orașul Sibiu
Sibiul s-a clasat pe locul 8 în topul celor mai frumoase locaţii din Europa, într-un top realizat de revista americană FORBES. În 2007, Sibiul a fost numit capitala europeană a culturii.

2. Cazanele Dunării
Cazanele Dunării sunt un important obiectiv turistic din Parcul Natural Porţile de Fier şi reprezintă un sector din Defielul Dunării, la trecerea fluviului printre Munţii Carpaţi.
3. Castelul Peleș
Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între 1873 și 1914. A fost o  reședință de vară a regilor României, în prezent este muzeu.

4. Mănăstrirea Sucevița

„Mănăstirea pictată datând din secolul XVI se mândreşte cu mii de imagini pictate pe un fundal în nuanţe de verde”, se arată pe acelaşi site.
5.Galeria de Artă Tradiţională din Sighişoara 
Este o galerie locală de artă cu produse sută la sută realizate manual. Sunt două locaţii importante: Galeria 1 este situată la subsolul „House of the Rock”, în piaţa principală a oraşului, iar Galeria 2 este într-una din cele mai importante clădiri din Sighişoara, Casa lui Vlad Dracul.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s