Activităţi

O călătorie prin Europa: 28 noiembrie – Ziua Independenței în Albania

Numele de Albania este numele țării în latina medievală. În limba vorbită de localnici, țara se numește Shqipëri.  Numele provine  de la tribul iliric al albanilor, consemnat de Ptolemeu, geograful și astronomul din Alexandria, care a alcătuit o hartă în 150 e.n. care arată orașul Albanopolis. 

Albania se învecinează cu Muntenegru la nord, Kosovo la nord-est, Macedonia la est și cu Grecia la sud. Capita statului este orașul Tirana – 421.286 locuitori. Albania rămâne o țară săracă după standardele Europei Occidentale cu PIB – ul pe cap de locuitor în 2010 28% din media Uniunii Europene. Agricultura este sectorul cel mai semnificativ, fiind domeniul în care activează 58% din forța de muncă și care generează circa 21% din PIB. Albania produce cantități semnificative de grâu, porumb, tutun, smochine (al 13-lea producător mondial) și măsline.
Albania și-a depus oficial candidatura pentru aderare la Uniunea Europeană la 28 aprilie 2009.

Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt incluse următoarele obiective culturale din Albania: Ruinele vechiului oraș Butrint (1992, 1999, 2007), Centrele istorice ale orașelor Berat și Gjirokastra (2005, 2008). Albania a fost clasată pe locul 1 în lista efectuată de Lonely Planet cu primele 10 țări de vizitat în 2011. 

 
Vă invităm să admirați câteva imagini cu orașul Berat:


Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s