Activităţi

O călătorie prin Europa: 18 noiembrie – Ziua Independenței Republicii Letonia

Letonia e situată pe litoralul estic al Mării Baltice, se învecinează cu Estonia la nord, Rusia la est, Belarus în sud-est și Lituania în sud.
Suprafața teritoriului este de 64.610 km pătrați. 

Populația țării depășește 2 milioane de locuitori. 
Capitala statului este la Riga.

Alte orașe importante sunt: Daugavpils, Liepaja, Jelgava, Jurmala, Ventspils, Rezekne. Porturi importante la Marea Baltică: Riga, Ventspils, Liepaja.

În 1991, Letonia și-a recâștigat independența față de Uniunea Sovietică.  În 2004, Letonia a aderat la Uniunea Europeană și NATO, iar la 21 decembrie 2007, la Acordul Schengen.
Mare parte din teritoriul țării este format din câmpii mănoase și dealuri joase. Terenurile arabile sunt delimitate cu șiruri de mesteceni și cu pâlcuri de pădure, care reprezintă habitat pentru numeroase plante și animale. Letonia are sute de kilometri de țărm maritim sălbatic—litoral cu păduri de pin, dune și plaje continue cu nisip alb. 

Letonia are o lungă tradiție de protecție a mediului. Primele legi în acest sens au fost promulgate în secolele al XVI-lea și al XVII-lea. Există 706 arii naturale protejate în Letonia: cele patru parcuri naționale, o rezervație a biosferei, 42 de parcuri naturale, nouă zone cu peisaje protejate, 260 de rezervații naturale, patru rezervații naturale stricte, 355 de monumente ale naturii, șapte arii marine protejate și and 24 de microrezervații. Ariile protejate acoperă 12,790 km2 sau circa 20% din aria totală a Letoniei. 

În această țară baltică veți descoperi o mulțime de peisaje deosebite, dar vă invităm să cunoașteți Amatciems, paradisul din Letonia.


Amatciems este o așezare situată la o distanța de 80 de kilometri de Cesis, un mic orășel din Letonia cu aproximativ 20.000 de locuitori. În Amatciems nu există nici măcar drumuri pavate sau asfaltate. Întregul oraș este unul ecologic în adevăratul sens al cuvântului. Materialele alese pentru construcția caselor trebuie să se potrivească cu mediul înconjurător și să se încadreze în peisajul natural al locului.


Satul a atras până în prezent oamenii care apreciază simplitatea,  o  viață sănătoasă, în mijlocul naturii. Amatciems poate fi considerat o comunitate internațională.


Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s