Activităţi

Expoziție virtuală: Cărți noi de Petru Crăciun

     Dragi cititori, fondul bibliotecii noastre s-a îmbogățit cu noi colecții de carte pentru toate vârstele și gusturile. Vă prezentăm o colecție de cărți pentru copii scrise de Petru Crăciun

      Pentru început câteva date despre autor: Petru Crăciun este un scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Literatură pentru Copii și Tineret, director al portalului Literatură Copii. A publicat 19 volume, cel mai apropiat sufletului său fiind Basme, care a văzut lumina tiparului la Editura Zorio in 2013.

Robert cel Cuminte
Este un roman pentru copii, părinți și bunici. Personajul principal este Robert – un băiețel mic de statură, blond, cu nasul cârn, care încă nu împlinise șapte ani. Avea ochii triști, mult prea triști pentru un puști care trebuia să stea cu gândul numai la joacă. De Robert avea grijă bunicul său, Moș Anghel, de șaptezeci de ani, locuiau într-o casă modestă. Vă îndemnăm să lecturați cartea pentru a afla destinul băiețelului Robert.
Crăciun, Petru. Robert cel Cuminte / Petru Crăciun. – București, 2014. – 284 p.
Taina ghemului de ață
Reprezintă o culegere de versuri: Ariciul, Bobocul și Lumea, Ploaia, Școala broaștelor, Povestea lui Azorel, Omuleții de Zăpadă și altele
 Povestea lui Azorel
„Azorel, cățel cuminte,
Nici nu fură, nici nu minte.
Vin străini din toată lumea
Să vadă și ei minunea”…
Crăciun, Petru. Taina ghemului de ață / Petru Crăciun. – București, 2011. – 60 p.

Basme pentru familia mea

Cartea conține 11 basme noi, scrise de autor în perioada 2013-2014, printre care: Țara Scriitorilor de Noroc, Drumul Curcubeului, Zmeul Pierde-Vară, Palatul din pădure, Omul-Ceață, prietenul Măriei Sale, Odaia Fericirii, Țara Balaurului Beteag, Povestea unui om sărac, Împărat în țară străină, Soarele deocheat și Călătorie în Spicul de Grâu. Sunt basme românești, cu teme și personaje noi, neîntâlnite în basmele tradiționale.

Crăciun, Petru.  Basme pentru familia mea / Petru Crăciun. – București, 2014. – 143 p.


Basme
În culegerea dată, la fel, veți găsi basme inedite: Cămașa fermecată, Petre pescarul, Două oale, Împărăția femeilor leneșe, Țara unde oamenii nu visau niciodată, Grădina ascunsă etc. 
…”Datina acelei țări era ca nici un trecător să nu poată merge mai departe, dacă nu dădea răspunsuri bune la trei întrebări puse de Marele Portar al Cetății”…
Crăciun, Petru.  Basme / Petru Crăciun. – București, 2013. – 134 p.

Fetița din Floare

Este o poveste despre călătoria inițiatică a unei fetițe născută într-un trandafir regal în lumea exterioară, unde se întâlnește cu șapte personaje simbolice: Îndrăgostitul, Cercetătorul, Negustorul de Flori, Alpinistul, Copilul Răsfățat, Bătrâna care daruiește flori și Ascetul. Călătoria o ajută pe Rose, personajul principal, să descopere diferite tipologii umane, să înțeleagă și mai bine minunata lume a florilor.

Crăciun, Petru. Fetița din Floare / Petru Crăciun. – București, 2014. – 56 p.

Cruciada pisicilor
„Toată lumea urmărește
Cu uimire, ca să vadă
Cum, fudulă și naivă,
Pleacă mâța-n cruciadă”…
În carte vom descoperi câțiva motani curajoși care participă la o luptă cu șoarecii. Vom vedea cine va ieși învingător!
Crăciun, Petru. Cruciada pisicilor / Petru Crăciun. – București, 2013. – 27 p.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s