Anul promovării valorilor europene

O călătorie prin Europa: 1 octombrie – Ziua Independenței în Cipru

  • La 1 octombrie, Cipru îşi marchează Ziua Naţională. Vă invităm să aflaţi mai multe despre această ţară minunată şi să admiraţi câteva peisaje deosebite
  • Localizare geografică: Europa de Sud-Est. Este situat la sud de Turcia, la vest de Siria și Liban, nord-vest de Israel și Fâșia Gaza, la nord de Egipt și la est de Grecia.
  • Suprafata: 9 251 km²
  • Capitala: Nicosia
  • Clima: mediteraneeană
  • Fus orar: CET + 1 ora.
  • Ciprul a fost plasat sub administrație britanică în 1878 și anexat oficial de Marea Britanie în 1914. Şi-a căpătat indepentenţa faţă de Marea Britanie înca din 1960, însă turcii au început să ocupe părţi din nordul ţării din 1974. Cipru este o destinație turistică majoră în Marea Mediterană, are o economie avansată, cu venituri ridicate
Republica Cipru este un membru al unor organizații internationale precum Francofonia și Comunitatea Națiunilor și a fost un membru fondator al Mișcării Țărilor Nealiniate, până când a aderat la Uniunea Europeană la data de 1 mai 2004.  La data de 1 ianuarie 2008, Republica Cipru a aderat la zona euro.

Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt incluse următoarele obiective culturale din Cipru: Situl arheologic de la PaphosBisericile cu picturi murale din regiunea Troodos, Vestigiile arheologice de la Choirokoitia.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s