Anul promovării valorilor europene

O călătorie prin Europa: 21 septembrie – Ziua Independenței Republicii Malta

Republica Malta este o țară insulară situată în Europa de Sud, aceasta fiind un arhipelag în centrul Mării Mediterane, la 93 de km sud de Sicilia, Italia și la 288 de km nord de Tunisia
Capitală: Valletta
Aderare:  UE 1 mai 2004
Locuitori: 400.000 de cetățeni

Monedă: Euro
Limbi oficiale: Limba engleză, Limba malteză

Statul maltez cuprinde șase insule: Malta, Gozo, Comino, insula Filfla (care înseamnă „boabă de piper”), cele două insule gemene St.Paul. 
În Malta trebuie neapărat să vizităm: 
Capitala Valletta – descrisă pe site-ul UNESCO drept “una dintre cele mai concentrate zone istorice din lume”, Valletta este capitala Maltei, unde totul este înghesuit într-un amestec fascinant de restaurante, galerii de artă, monumente, balcoane tradiționale, magazine și mall-uri, muzee, fortărețe și bastioane, piețe de vechituri, peisajul fiind întregit de catedrala Sf. Ioan și de teatrul Manoel, vechi de 300 de ani.

Mdina este bijuteria medievală a Maltei. Strădutele sale înguste și șerpuite, lângă care își fac loc zidurile impunătoare ale caselor, te îmbie parcă la plimbare. Semnele dezvoltării moderne sunt puțin vizibile. În Mdina există numeroase locații încărcate de istorie și tot de aici poți admira cele mai frumoase priveliști din Malta.

Malta se mândrește cu restaurantele sale elegante. A servi cina sub cerul înstelat este un aspect al vieții în stil mediteranean. Putem merge la unul dintre barurile de acoloc sau  într-un cazino, iar generația tânără va savura din plin scena cluburilor și locațiile mult apreciate din cartierele St. Julian’s și Bugibba.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s