Activităţi

Tatăl lui "Guguţă"

Când eram mici ne plăcea să ascultăm isprăvile lui Guguţă, ne plăcea să ne imaginăm cum împreună cu eroul principal participam la anumite isprăvi. Opera lui Spiridon Vangheli s-a situat printre cei mai buni scriitori pentru copii din lume. Cărţile sale au fost traduse în peste 40 de limbi, ajungând la copiii din spaţiul CSI, Germania, China, Italia, Japonia, Finlanda, Ungaria, Ţările Blatice. Pentru activitatea prodigiosă  Spiridon Vangheli a obţinut cele mai înalte distincţii. Anul acesta, Spiridon Vangheli sărbătoreşte  frumoasa vârstă de 80 de ani. Cu acest prilej, biblioteca Nicolae Titulescu, împreună cu cititorii săi îi aduce cele mai calde urări de bine.
 Biblioteca Nicolae Titulescu vă propune următoarele cărţi ale îndrăgitului scriitor Spiridon Vangheli:
 Guguţă şi prietenii săi
Mai întâi, cartea conţine mai multe scrisori de la micii cititori, în care îi mulţumesc lui „nenea”Vangheli  pentru această operă minunată. În această arte găsim toate „isprăvile „lui Guguţă, printre care: „Cuşma lui Guguţă”, „Datoria lui Guguţă”, „Cum o învaţă Guguţă pe mama să meargă pe bicicletă”, „Şcoala lui Guguţă”, etc.
Băieţelul din coliba albastră
În această cărţulie găsim mici poveşti pentru copii – „Ne cheamă soarele”, „Ploaia”, „Drumul bunelului”. Cartea este destinată copiilor cu vârsta cea mai mică. Este însoţiă cu iamgini care să capteze atenţia copilaşilor.
Tatăl lui Guguţă când era mic
E o carte în care găsim peripeţii pline de haz, de genul „isprăvilor lui Guguţă”. Unele dintre povestiri sunt: „Credeam că America e o …femeie”, „Fusta lui Vasile”, „Învăţătorul din pom”. Aventurile din această carte iţi ridică buna dispoziţie.

Carte de citire şi gândire. Lecturi pentru clasa întâi

În această carte elevii de clasa întâi găsesc tot de ce au nevoie – texte, povestiri, istorii, poezii ale peste 150 de autori din întreaga lume, inclusiv şi ale lui Spiridon Vangheli. Pentru a-şi antrena memoria şi atenţia la sfărşitul textelor sunt şi unele întrebări despre opera citită.
Carte de citire şi gândire. Lecturi pentru clasa a doua
În prefaţa acestei cărţi autorul menţionează că consideră că deja a venit timpul să facă o carte, unde să includă numai ceea ce îi place şi ce ar contribui cu adevărat la formarea unei personalităţi. În această carte, autorul a dorit să-l atragă şi pe tata, şi pe mama, şi pe bunici. Aici găsim texte ale mai multor autori destinate anume pentru copii de clasa doua, menite să le dezvolte gândirea, imaginaţia, atenţia. La sfârşitul textelor sunt adresate şi unele întrebări recapitulative pentru copii.
 Carte de citire şi gândire. Lecturi pentru clasa a treia
Ca o tradiţie deja, această carte conţine texte ale mai multor autori destinate de această dată copiilor din clasa a treia. La fel în aceste cărţi sunt descrise şi fenomene interesante din natură, din viaţa păsărilor şi animalelor. Cartea dată, la fel ca celelate cărţi de citire şi gândire include cele mai frumoase poezii şi povestiri pentru copii din 35 de ţări.
Carte de citire şi gândire. Lecturi pentru clasa a patra
Cartea propune texte, poezii, povestiri, istorii ale unor mari descoperiri, momente interesante din viaţa unor oameni care au schimbat lumea, pagini alese de umor. Anume în această carte, elevii de clasa a patra pot afla despre Edmondo de Amicis, Mark Twain, Nicolae Grigorescu, etc.
Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s