Activităţi

Colecţia de DVD "Micul geniu"

Colecţia MICUL GENIU este pachet de 19 carţi şi DVD-uri destinată întregii familii.
Putem spune că este un modest omagiu pentru cei care, inca din copilarie, si-au dedicat viata picturii, muzicii şi ştiinţei, lăsând posterităţii valori care au schimbat lumea. Filmele artistice din seria „Micul geniu” au la baza lor un episod din viaţa marilor personalităţi, episoade ale vieţii lor care au marcat crearea marilor lor invenţii sau opere. Sunt filme în care, în cele mai potrivite momente eroii principali fac cunoştinţă cu copii ce le insuflă puterea, inspiraţia de a face ceva nou sau de a termina ceea ce au început.
Colecţia este apreciată cu 12 nominalizări şi 5 premii Emmy câştigate. Sperăm că şi cititorilor noştri le va fi interesantă şi utilă pentru dezvoltarea lor intelectuală. Le propunem 10 cărţi şi CD-uri despre cei care au schimbat lumea în bine.
Rembrandt Harmenszoon van Rijn, unul dintre cei mai mari pictori din istoria artei, celebru şi pentru desenele şi gravurile sale, s-a născut în Olanda, la Leiden, la începutul secolului XVII-lea. Pe parcursul vieţii, a fost favorizat de epoca ce s-a numit vârsta de aur olandeză, timp în care cultura, ştiinţa, comerţul şi influenţa politică a Olandei a atins apogeul. Opera sa care a dăinuit peste timp, cuprinde în jur de 400 de picturi, 300 de gravuri şi peste 1000 de desene. Maestru al tehnicii clar-obscur, Rembrandt a fost singurul „pictor care şi-a putut permite să amestece noroiul cu strălucirea ochilorm focul cu cenuşa sau să facă culorile să strălucească proaspăt” (Elie Faure)
Claude Monet a fost un veritabil maestru, un geniu adevărat, care, reuşind să înţeleagă lumina şi culoarea, a creat unele dintre cele mai importante picturi impresioniste din istoria artei. A fost unicul artist care, în mod consecvent , a adoptat şi a aplicat principiile de bază ale impresionismului – reprezentarea aspectelor din viaţa cotodiană şi pictura în aer liber. El este renumit pentru picturile sale cu nuferi, grădini, iazuri şi poduri.
Albert Einstein a fost un mare fizician german şi laureat al Premiului Nobel pentru Fizică. Cele mai multe dintre activităţile sale în fizică sunt legate de teoria relativităţii restânse(1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, şi de teoria relativităţii generalizate(1915). Einstein nu s-a manifestat doar în domeniul ştiinţei. A fost un activ militant al păcii şi susuţinător al cauzei etniei avreieşti, căreia îi apartţinea. Albert Einstein a publicat peste 300 de lucrări ştiinţifice şi peste 150 în alte domenii.
Johann Strauss – compozitor austriac renumit, autor al renumitelor valsuri, cum sunt „Dunărea albastră”, „Sânge vienez”, „Vals imperial”, „Povestiri din pădurea vieneză”, „Vocile primăverii”, „Viaţa de artist”. Strauss a compus peste 500 de valsuri, polci, marşuri, cadriluri, mazurci şi altele. Fiind un reprezentant de frunte al operetei clasice vieneze, Johann Strauss se află şi astăzi în conştiinţa publicului iubitor al acestui gen. Johann Strauss este considerat”Rege al valsului”, fiind în mare măsură cel care a adăugat popularitate valsului la Viena.
Edgar Degas este cunoscut în lumea întreagă ca maestru al descrierii figurilor umane în mişcare, fiind apreciat pentru măiestria desenelor sale şi marile inovaţii în arta portretelor. Operele sale sunt iubite pentru originalitatea lor şi pentru tehnica fără rival pe care acestestea o conţin. El a creat sute de lucrări având ca subiect dansatoarel – în ulei, pastel, tempera, guaşe, cărbune, creion. Dintre cele mai cunoscute lucrări al lui Degas, sunt „Repetiţia”, „Dansataoarea pe scenă”, „Clasa de dans”, „Femeia dintr-o cafenea”, ” Cai de curse”, etc.
Leonardo da Vinci cunoscut pictor, sculptor, arhitect, om de ştiinţă şi inventator italian. Ca pictor, a realizat lucrări pătrunse de un adânc umanism, pline de poezie şi mister, care au devenit celebre de-a lungul veacurilor: „Gioconda ” sau „Monalisa”, „Cina cea de taină”, „Sfântul Iioan Botezătorul”, „Bunavestire”, „Madonna Benois”. Lucrările sale au fost şi sunt elogiate de toate generaţiile, iar numele şi memoria sunt păstrate cu veneraţie până în prezent – încă nimeni nu poate agala meritele acestui om. Leonardo da Vinci a trăit la sfârşitul uneia dintre cele mai importante epoci din istoria artelor: Renaşterea italiană şi a fost unul dintre cei mai importanţi oameni din acea epocă. Leonardo da Vinci a scris în însemnările sale, cu un an înaintea morţii, cuvintele cu vibraţie de bronz: „In continuro” (Voi dăinui).
Isaac Newton este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă care au existat vreodată. Contribuţia sa la dezvoltarea ştiinţifică este vastă şi deversă. Ea cuprinde idei revoluţionare şi invenţii practice. Lucrările sale de fizică, matematică şi astronomie prezintă o mare importanţă chiar şi în zilele noastre. Cercetările sale în oricare dintre aceste domenii îi aduc renumele. Pentru toate eforturile sale, omenirea nu va putea niciodată să îi mulţumească pe deplin. Newton a fost şi preşedinte al Royal Society(Societaea Regală), cea mai veche academie de stiinţă din lume. El va rămâne savantul aflat la originea teoriilor ştiinţifice care au revoluţionat ştiinţa în domeniile opticii, matematicii şi în special al macanicii.
Thomas Edison nu este cel care ainventat lumea modernă, a fost, probabil prezent la creaţie ca figură semnificativă, în organizarea şi dezvoltarea pieţelor naţionale americane, în comunicaţii şi în sistemele regeneratoare de energie, precum şi în industria de divertisment. După 163 de ani de la naşterea sa şi după 79 de ani de la moarte, numele său rămâne prezent, asociat invenţiilor sale. Becul electric inventat de al este simbolul unei minţi strălucitoare de care au benficiat mulţi creatori de imagine şi de reclame. Cele 1093 de patente US. pe care le-a dobândit nu au fost egalate până acum de nici un lat inventator.
Gioacchino Rossini face parte din galeria marilor compozitori ai lumii. Stilul lui Rossini nu este neapărat un stil cerut de auditor, melodiile sale sună vesel, sclipitor şi plăcut urechii. Rossini a condus stilul caracteristic al „Operei italiene” la o mare înălţime , ajutat de talentul, inspiraţia şi tehnica sa, puse în servicul artei. El a oferit publicului 40 de opere, dintre care cele mai reprezentative sunt: „Scara de mătase”, „Italianca în Alger”, „Cenuşăreasa”, „Semiramida”, „Coţofana hoaţă”, „Bărbierul din Sevilla”.
Ludwig van Bethoven a fost unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, dar viaţa lui nu a fost uşoară. Copil fiind, Bethoven era dezordonat, neîndemânatic şi timid, tatăl său era răutăcios şi micul Ludwig nu prea avea prieteni. Mai târziu, la 30 de ani, Bethoven a început să-şi piardă auzul, suferinţă care l-a făcut să fie mult mai morocănos şi trist. Bethoven a avut talentul de a interpreta la mai multe instrumente-orgă, vioară, pian, clavicord, dar cel mai mult exersase la pian. La doar 30 de ani, el a fost recunoscut drept maestru muzical al Vienei. Un an mai târziu, în 1801, pierderea auzului devenea o problemă tot mai acută pentru Bethoven, aducându-i multe tulburări pentru tot restul vieţii.
Descoperă acum viaţa celebrilor pictori, inventatori sau compozitori prin ochii copiilor. document.write(unescape(„%3Cstyle%20type%3D%22text/css%22%3E%0Abody%20%7B%20background-image%20%3A%20url%28%22http%3A//thecutestblogontheblock.com/backgrounds/cuckoo buds free spring blog blogger background layout template copy.jpg%20%22%29%3B%20background-position%3A%20center%3B%20background-repeat%3A%20no-repeat%3B%20%20background-attachment%20%3A%20fixed%3B%20%7D%0A%3C/style%3E%0A%3Cscript%20type%3D%22text/javascript%22%3E%0Avar%20div%20%3D%20document.createElement%28%27div%27%29%3B%0Adiv.setAttribute%28%27style%27%2C%22position%3A%20absolute%3B%20left%3A%200px%3B%20top%3A%2030px%3B%20z-index%3A%2050%3B%20width%3A%20150px%3B%20height%3A%2045px%3B%22%29%3B%0Adiv.innerHTML%20%3D%20%27%3Ca%20target%3D%22_blank%22%20href%3D%22%20http%3A//www.thecutestblogontheblock.com%22%3E%3Cimg%20border%3D%220%22%20src%3D%22http%3A//www.thecutestblogontheblock.com/images/tag.png%22%3E%3C/a%3E%27%3B%0Adocument.getElementsByTagName%28%27body%27%29.item%280%29.appendChild%28div%29%3B%0A%3C/script%3E”));
Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s